Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

4η Συνάντηση Χορωδιών στο Σουφλί.


IMG-836f845be45e445f020ba6d022d753bc-V
Για τέταρτη συνεχή χρονιά  πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Συνάντηση Χορωδιών, το διήμερο 21 και 22 Απριλίου ε.έ., στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του πολιούχου και εφόρου της πόλεως Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.
Το εσπέρας της πρώτης ημέρας παρουσιάσθησαν η Μικτή Χορωδία Αρναίας, η Χορωδία ″Εύμολπος″ Κομοτηνής και η Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου και το μεσημέρι της επομένης οι παιδικές χορωδίες της ΔΗΚΕΠΑΟ Ορεστιάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου ″Τα Δίδυμα Τείχη″ και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ″Εν Λευκώ″.
Η πρωτοβουλία αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως εντάσσεται στην προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Καρπός αυτής της δράσης είναι η αναβίωση της Μαντολινάτας στο Σουφλί, ύστερα από διακοπή της λειτουργίας της για πολλές δεκαετίες. Σήμερα, υπό την διεύθυνση του Μουσικού Δημοσθένη Αρχοντούλη, από το Σουφλί, η Εκκλησιαστική πλέον Μαντολινάτα στελεχώνεται από 40 περίπου πρόσωπα και έχει να επιδείξει μία πολύ αξιόλογη παρουσία, η οποία σε κάθε εμφάνισή της αποσπά τα ευμενή σχόλια των μουσικοφίλων ακροατών της. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ιω. Τσιόπλος και πολυπληθές ακροατήριο.