Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τον Άγιο Αθανάσιο εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας (ΦΩΤΟ).

Τη μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, με τη συμμετοχή του εορτάζοντος Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά και πολλών Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου και στον λόγο του περί των τριών γεννήσεων του ανθρώπου.
Η πρώτη γέννηση είναι η σαρκική γέννηση του κάθε ανθρώπου εκ κοιλίας μητρός. Αυτή είναι η πρώτη γέννηση, που μας φέρνει στη γη, δηλαδή από τη γη οδηγούμαστε πάλι στη γη. «Πρώτη εστίν η εκ των μητρώων κόλπων πρόοδος, οπηνίκα εις την γην απαγώμεθα εκ γης».
Η δεύτερη γέννηση είναι η άνωθεν γέννηση και με την οποία θα κερδίσει την Βασιλεία των Ουρανών. Το λέει άλλωστε ο ίδιος ο Χριστός πως «εάν μη τις γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, ου δύναται εισελθείν εις την βασιλείαν του Θεού». Είναι η αρχή μιας νέας ζωής και πραγματοποιείται από τη θεία Χάρη, η οποία μάς προσφέρεται διά του Μυστηρίου του Βαπτίσματος. Μας οδηγεί από τη γη στον ουρανό, διότι «εστίν εκ χάριτος, η δια του θείου λουτρού ημίν προσερχομένη», σύμφωνα με τον Μέγα Αθανάσιο.
Και η τρίτη γέννηση για τον κάθε χριστιανό επιτυγχάνεται διά του Μυστηρίου της Μετανοίας, την Εξομολόγηση. Όλοι όσοι θέλουν να μετανοήσουν, έχουν τη δυνατότητα να γευθούν το έλεος του φιλανθρώπου Θεού.
Η τρίτη γέννησή μας λοιπόν «εκ της μετανοίας ημίν και των αγαθών πόνων προσγίνεται», κατά τον Μέγα Αθανάσιο. Πραγματοποιείται με την ειλικρινή και βαθιά μετάνοιά μας και με τα θεάρεστα έργα που πράττουμε, που επιβεβαιώνουν την αμετάκλητη απόφασή μας να επιστρέψουμε και να ζήσουμε κοντά Του.
Και κατέληξε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος στον Πρωτοσύγκελλό του π. Αθανάσιο, να έχει πολλά έτη υγιεινά και καρποφόρα, να μιμηθεί τον προστάτη του Άγιο Αθανάσιο στην αρετή και να γίνει όπως κι εκείνος κήρυκας της μετανοίας και του λόγου του Θεού.

    Agios_Athanasios001.jpgAgios_Athanasios002.jpgAgios_Athanasios003.jpgAgios_Athanasios004.jpgAgios_Athanasios005.jpgAgios_Athanasios006.jpgAgios_Athanasios007.jpgAgios_Athanasios008.jpgAgios_Athanasios009.jpgAgios_Athanasios010.jpgAgios_Athanasios011.jpgAgios_Athanasios012.jpgAgios_Athanasios013.jpgAgios_Athanasios014.jpgAgios_Athanasios015.jpgAgios_Athanasios016.jpgAgios_Athanasios017.jpg