Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΘΙΚΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017.


114 1610
Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων. Το σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννης Περαχωρίτης.

«Ευαγγελίστρια 2017: O “άγνωστος” Ιωάννης Καποδίστριας (video).Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Δημήτριος Μεταλληνός, Διδάκτωρ Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «O “άγνωστος” Ιωάννης Καποδίστριας».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευαγγελίστρια 2017» την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

Ο Σεβασμιώτατος στον Ι. Ν. Αναλήψεως στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.


Δελτίο τύπου
Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στην Πολίχνη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την  Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 26 Μαρτίου 2017.

Η Ιερά μνήμη του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος.


Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος πρώτου Επισκόπου Νέων Πατρών  και  Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας εορτάσθηκε με κατάνυξη την Τρίτη 28 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
                Στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος, συγγενή του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος εκήρυξε το Ευαγγέλιο στην Υπάτη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. Εποχή ειδωλολατρίας και μαγείας, καθώς στην Υπάτη, η οποία ήταν εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, ανθούσε η τέχνη του διαβόλου, η μαγεία.

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός. «Ασθένεια: Ο πειρασμός που δοκιμάζει τον αθλητή του Χριστού (Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος)».

Κατάμεστος από φιλακόλουθους πιστούς ήταν για μια ακόμη φορά ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 26 Μαρτίου στον Ε' Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, παρόντων απάντων των Ιερέων και διακόνων της πόλεως.

Κυριακή Δ' Νηστειών στην Ιστορική Μονή Παναγίας Δαμάστας.

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου  Δαμάστας, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή Δ' Νηστειών, 26 Μαρτίου.
          Η Ιερά αυτή   Μονή υπήρξε προπύργιο στην Επανάσταση του 1821. Σε αυτήν ύψωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως ο εθνομάρτυς Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας και ξεκίνησε ο αγώνας για την λευτεριά στη Ρούμελη, και αμυνόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος σφαγιάσθηκε μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής  Νεόφυτο και άλλους πατέρες.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ο ΛΟΦΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΝΗΣ!

Ο λόφος του Προφήτη Ηλία στο ψηλότερο σημείο της Ασίνης όπως διακρίνεται από το Ναύπλιο, 
Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 - ΚΥΡΙΑΚΗ 30 AΠΡΙΛΙΟΥ 2017ΛΕΥΚΑΚΙΑ - ΘΕΣΗ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Ἔχει πολύ σωστά λεχθεῖ πὼς ἡ Ἐκκλησία μας εἶναι ἐργαστήριο ἁγιότητος. Καὶ πράγματι, αἰῶνες τώρα δὲν σταμάτησε νὰ πλάθει ἁγίους «ἐν παντί καιρῷ καὶ τόπῳ». Ἀκόμη καὶ στὴ σημερινή ἀντι-πνευματική ἐποχή μας.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΡΟΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ: «ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ;»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΡΟΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ: «ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ;»

Την πορεία των ενεργειών αποκατάστασης των φθορών στο κτίριο του Αγίου Γεωργίου και του Ενετικού του κτιρίου, καθώς και του κτιρίου του Αγίου Νικολάου ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αξιοποιηθεί η θερινή περίοδος για την ολοκλήρωσή τους.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Την 29ην του μηνός Μαρτίου, Ἅγιος Μάρκος Ἐπίσκοπος Ἀρεθουσίων.


Ὁ Ἅγιος Μάρκος ἤκμασε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ βασιλέως Κωνσταντίου (337 – 361 μ.Χ.) καὶ τοῦ Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.). Ἦταν Ἐπίσκοπος Ἀρεθουσίων. Τὸ ἔτος 341 μ.Χ. συμμετεῖχε στὴν Σύνοδο τῆς Ἀντιόχειας. Στὰ Πρακτικὰ μάλιστα αὐτῆς, διασώζεται «Ἔκθεσις Πίστεως Μάρκου Ἀρεθουσίων».

Την 29ην του μηνός Μαρτίου, Άγιος Κύριλλος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ ἄνδρες καὶ γυναῖκες Μάρτυρες ἐν Ἀσκαλώνι καὶ Γάζῃ.


Ὁ διάκονος Κύριλλος, ἐπὶ αὐτοκράτορος Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου, γκρέμισε εἰδωλολατρικοὺς ναοὺς καὶ ἔκαψε τὰ ξόανα τῶν ψεύτικων θεῶν, στὴν Φοινίκη. Γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ συνελήφθη ἀπὸ τοὺς εἰδωλολάτρες καὶ θανατώθηκε μὲ ἀπάνθρωπο τρόπο: ἄνοιξαν τὴν κοιλιά του καὶ τοῦ ἔβγαλαν τὰ σπλάχνα.

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην ενορία Ταξιαρχών Άρτης.

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2017, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άρτης, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό.

Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, η Μητρόπολή μας εόρτασε και πανηγύρισε για την μεγάλη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας τελώντας την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς.

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 5 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε κατά την διάρκεια του Εσπερινού την μοναχική κουρά του κ. Δημητρίου Πασατά στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνας Ναούσης. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Δαυίδ εις τιμήν του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία και εις μνήμην του μακαριστού ιερομονάχου Δαυίδ του Αγιορείτου, ο οποίος ανήκε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης. 

ΥΠΟΔΟΧΗ Ι.ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ.

Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου, στις 5.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η επίσημη Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός, ενώ το υποδέχθηκε στο προαύλιο του Ι. Καθεδρικού Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και
Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συνοδευόμενος από πολυάριθμους κληρικούς της πόλεως και της περιοχής, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός: Η ιερά λιτανεία των Αγίων της Ρωσικής Εκκλησίας.


Αυτό που κυρίως αντιπροσώπευαν, ήταν ο έρωτας των Ρώσων για τον ταπεινό και πάσχοντα Χριστό, ο σεβασμός του φτωχού και της φτώχειας, η αναζήτηση μιας δικαιοσύνης που δεν είναι  του κόσμου τούτου.
Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας
Ομιλία αφιερωμένη στους αγίους της Ρωσικής Εκκλησίας, πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς: Είμαστε «καταδικασμένοι» να επιτύχουμε τον αγώνα μας!


Ο Χριστός μας καταδιώκει διαρκώς με το έλεος Του. Γι’ αυτό και μας στέκει και βάζει καρτέρι σε κάθε στροφή του δρόμου μας, για να μας σώσει και να μην μας αφήσει στα χέρια του πονηρού.
Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας
Κατανυκτική ιερά αγρυπνία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 25 Μαρτίου, για την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, εορτή του οσίου Ιωάννη της Κλίμακας, του Σιναΐτη.

Κατανυκτικός Εσπερινός και Ομιλία, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκη,

 Δ΄ Κυριακή Νηστειών – Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος.
Κατανυκτικός Εσπερινός και Ομιλία,
του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκη,
με θέμα:  «Οι ευσεβείς διώκονται»

Ακούει κανείς; Κατάλαβε κανείς;


Του Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου
Απόψε στην Προσκομιδή θεώρησα πρέπον να μνημονεύσω όλους εκείνους, άνδρες και γυναίκες, που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της Ελλάδος και τελικώς ατιμάσθηκαν και εξευτελίσθηκαν από συνέλληνες.

Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Τελέσθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων ο πέμπτος Κατανυκτικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Λιτανεία Ιεράς Εικόνος «Παναγίας της Δεξιάς» στην πόλη των Τρικάλων.

Με μεγάλη την συμμετοχή των πιστών χριστιανών, εορτάσθηκε η πανίερος μνήμη της «Παναγίας της Δεξιάς» στην πόλη των Τρικάλων με επίκεντρο τον περιώνυμο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, όπου φυλάσσεται Αντίγραφο της εφεστίου και Θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Θεομήτορος «Παναγίας της Δεξιάς».

Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Σπυρίδωνα.

 
IMG_3298.JPG
  Το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2017 τελέστηκε ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Θεία Λειτουργία στους Αγίους Πάντες πόλεως.

 
IMG_3289.JPG
Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων πόλεως.

Ο Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟ).Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε, την Κυριακή Δ’ των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

   Τό πρωΐ τῆς Δευτέρας, 27ης Μαρτίου 2017, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς ἡγήθη τῆς Ἱερατικῆς Συνάξεως, κατά τήν διάρκειαν τῆς ὁποίας παρουσίασε τόν Πανοσιολογιώτατον Ἀρχιμανδρίτην π. Ἀλέξιον, Καθηγούμενον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίου Ξενοφῶντος τοῦ Ἀγίου Ὄρους.

Ὁ Εὐαγγελισμός τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί ἡ Σύναξις τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ Ὁμολογητοῦ.

Ὁ Εὐαγγελισμός τῆς  Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί ἡ Σύναξις τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ  Ὁμολογητοῦ.
Ὁ Εὐαγγελισμός τῆς  Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί ἡ Σύναξις τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ  Ὁμολογητοῦ.

     Μέ ἰδιαίτερη εὐλάβεια καί κατάνυξη γιόρτασε ὁ πιστός καί φιλάγιος λαός τῆς Δράμας τόν Εὐαγγελισμό τῆς  Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου καί τή Σύναξη τοῦ Ὁσίου πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ νέου τοῦ Ὁμολογητοῦ.

Οι ακρίτες και σήμερα μάχονται υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.


Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε στον ακριτικό Βόρειο Έβρο η θρησκευτική και εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου, με επίκεντρο το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί. Οι ακρίτες της παραμεθορίου κάθε χρόνο βιώνουν με ιδιαίτερη συγκίνηση το μήνυμα της διπλής αυτής γιορτής και εμπνέονται από αυτό, αφ’ ενός διότι η σκλαβιά είναι ακόμα νωπή στη μνήμη τους (το 2020 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την απελευθέρωση), αφ’ ετέρου διότι ακόμα μέχρι σήμερα κάποιοι ανεγκέφαλοι από τους γειτονικούς λαούς θέτουν, κατά καιρούς, θέματα αμφισβήτησης της ακεραιότητος της Πατρίδας.

Οικ. Πατριάρχης: «Μένουμε έκθαμβοι από το έργο αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου!»


panagios
Φωτο: Μαρία Γιαχνάκη
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος στην έναρξη της τελετής της παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου τόνισε την σοβαρότητα του έργου, την σημαντική δουλειά των επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δήλωσε συγκινημένος από τα ευρήματα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ.

Ο Δήμος Ναυπλιέων  και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος ,Αθλητισμού και Τουρισμού διοργάνωσαν  μουσική εκδήλωση την  
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων το  Βουλευτικό.

Φωτογραφία της ημέρας!

Πρωινό στην πόλη του Ναυπλίου, ο τρούλος με το Σταυρό από το Βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας στην συνοικία του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο, 
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017. PHOTO Θ.ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Την 28ην του μηνός Μαρτίου, Ὅσιος Ἰλαρίων ὁ Νέος.

Ὁ Ὅσιος Ἰλαρίων διετέλεσε ἡγούμενος τῆς μονῆς Πελεκητῆς στὴν Τριγλὶα καὶ διακρίθηκε γιὰ τὸ ἀσκητικό του ἦθος, τὸ φιλόθεο ζῆλο του, τὸ χάρισμα τῆς ἐλεημοσύνης καὶ τοὺς πνευματικοὺς ἀγῶνες. Γι’ αὐτὸ ὁ Ἅγιος Θεὸς τὸν προίκισε μὲ τὸ προορατικὸ χάρισμα. Ὁ Ὅσιος κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 754 μ.Χ.

Την 28ην του μηνός Μαρτίου, Ἅγιος Εὐστράτιος ὁ Ὁσιομάρτυρας ὁ Νηστευτής.

Ὁ Ὅσιος Εὐστράτιος, ἀπόγονος μιᾶς πλούσιας οἰκογένειας τοῦ Κιέβου, διέθεσε στοὺς πτωχοὺς ὅλα τὰ πλούτη του καὶ ἐγκαταβίωσε στὴ Λαύρα τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου, ὅπου ἀφιερώθηκε στὴν ἄσκηση καὶ τὴ νηστεία. Στὶς εἰκόνες περιγράφεται μὲ ἀνοιχτοῦ χρώματος μαλλιά, ἀραιὴ γενειάδα, ντυμένος μὲ τὸ μοναχικὸ ράσο καὶ ἀνυπόδητος.

Την 28ην του μηνός Μαρτίου, Ὅσιος Στέφανος ὁ Θαυματουργός ἐκ Ρωσίας.

Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ὁσίου.

Την 28ην του μηνός Μαρτίου, Ὅσιος Ἰωάννης ἐκ Γεωργίας.

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ἦταν Ἐπίσκοπος τῆς πόλεως Μανγκλίσι τῆς ἀνατολικῆς Γεωργίας καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1751.

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ TOY ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Την Δ΄ Κυριακή  των νηστειών 26 Μαρτίου 2017,  στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο,  τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου  Θεόκλητου. 

Ο Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για την εορτή του Ευαγγελισμού, που είναι «της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις».

Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου - Θεσσαλονίκης.

Την 26η του τρέχοντος μηνός Μαρτίου ε.έ., Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος και εορτάζει την Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό του Πολιούχο της πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και χοροστάτησε του Όρθρου.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: "ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ".Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.

Ἡ 25η Μαρτίου στήν Ναύπακτο.


 

 

Ἱερὰ Μητρόπολις Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασσίου 25 Μαρτίου 2017 
Δελτίον Τύπου
Μέ μεγάλη λαμπρότητα ἑορτάσθηκε στήν Ναύπακτο ἡ διπλή ἑορτή, τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί τῆς ἐπετείου τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπανάστασης.
Στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Δημητρίου τελέσθηκε ἀρχιερατική θεία Λειτουργία ἀπό τόν Μητροπολίτη κ. Ἱερόθεο, μέ τήν συμμετοχή τοῦ Πρωτοσυγκέλλου, τοῦ Ἱεροκήρυκος, τῶν Ἐφημερίων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, Κληρικῶν καί τῶν δύο Διακόνων.

«Ευαγγελίστρια 2017» Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς (video).Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου 1821 στον πανηγυρίσαντα Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης.

081
Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.
Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Τό Σάββατον τό πρωΐ, 25 η Μαρτίου 2017, στόν πανηγυρίζοντα Ἱερόν Καθεδρικόν Ναόν ἐτελέσθη ἡ πανηγυρική Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου τῆς κατά Μαρώνειαν καί Κομοτηνήν Ἐκκλησίας Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος. Μετά τό πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας ἐτελέσθη ἡ ἐπίσημη Δοξολογία Χοροστατοῦντος τοῦ οἰκείου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΟΣ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Ἡ ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας στήν Ἱερά Μητρόπολη Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς ἔχει ἐπίκεντρο τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.


Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία για την απελεύθερωση της Πατρίδος μας από τον τουρκικό ζυγό.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ.


ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Με ιεροπρέπρια και κατάνυξη εορτάσθηκε η παγκόσμιος εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ομώνυμο χωρίο της εθνικής οδού, του Δήμου Τεμπών. Στην αρχή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ιερού Υψώματος, κατά τον οποίο έλαβαν μέρος πολλοί πατέρες, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ.Κωνσταντίνου Κολλάτου και όλων των τοπικών αρχόντων.

Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο Διπλός εορτασμός της «Πίστεως και της Ελευθερίας». ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, κατά το διήμερο της 24ης και της 25ης Μαρτίου ε.έ.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καστοριά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).Επισήμως και με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και η επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, και με τη συμμετοχή Ιερέων της τοπικής Εκκλησίας και των Διακόνων.

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου.

Την 25η Μαρτίου ημέρα εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ημέρα της Επετείου κηρύξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη σημασία του για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους καθώς και στη θυσία των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ο Εσπερινό της εορτής του Ευαγγελισμού και Δ΄ Χαιρετισμοί

Το πρωΐ της Παρασκευής 24 Μαρτίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στη Μονάδα Καυσίμων Αλιάρτου της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται εντός του χώρου του Στρατοπέδου.

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου Β΄ στην Αργολίδα.

Στην Αργολίδα που τόσο αγάπησε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 τέλεσαν στους Ιερούς ναούς Μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο τον Β΄.

Στα Φίχτια ο πρωτοπρεσβύτερος Ιερέας π. Αποστόλης Χασάπης μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τέλεσε το μνημόσυνο του κυρού Ιακώβου

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου Β΄ στην Άρτα.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στην ενορία Αγίου Γεωργίου, Ζυγού Άρτης, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ελειτούργησε και ετέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄, επί τη συμπληρώσει τεσσάρων ετών από την κοίμησή του.

Ομιλία Μητροπολίτου Άρτης και τιμητική διάκριση Μητροπολίτου πρώην Άρτης.

Το Σάββατο, 25η Μαρτίου 2017, το απόγευμα, στον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Άρτης «Σκουφάς», πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση.
Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου «Σκουφάς», κ. Νικολάου Μπανταλούκα, κύριος ομιλητής ήταν ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, με θέμα: «25η Μαρτίου· ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και της Ελλάδας».