Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κανείς δε μπορεί να μας στερήσει τη χαρά» – Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, η ευλογία της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.
Στην τελετή παρέστησαν πολλοί Κληρικοί, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο Δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος  επεσήμανε ότι «κάθε χρόνο τέτοια μέρα, επιλέγουμε να ευλογούμε την είσοδό μας στη νέα χρονιά, με την ευλογία της Βασιλόπιτας της Μητροπόλεώς μας. Η ευλογία της Βασιλόπιτας είναι ένα έθιμο πατροπαράδοτο, γιατί υποδηλώνει την κοινή πίστη όλων μας, σχετίζεται με την Ορθόδοξη παράδοσή μας, με την τιμή του αυθεντικού Αγίου Βασιλείου, ενώ είναι μια πράξη δικαιοσύνης και αγάπης, γιατί καλούμαστε να μοιραστούμε, γεγονός που φανερώνει ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του Θεού και μεταξύ μας… Είναι η 20ή χρονιά που γιορτάζουμε μαζί, με τη Χάρη του Θεού κι όλα αυτά τα χρόνια σφυρηλατούμε την ενότητα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε ανάγκη του λαού μας, επιδιώκουμε την συνεργασία, για την οποία και πάλι ευχαριστώ όλους. Όλοι μας υπηρετούμε έναν λαό, που περνάει κρίσιμες στιγμές, που ζει δυσκολίες. Βρεθήκαμε όλοι μαζί, όποτε χρειάστηκε, έχοντας ο καθένας πλήρη συνείδηση του δικού του ρόλου. Χαίρομαι, γιατί σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων και δεν αφήσαμε κανέναν άνθρωπο εγκαταλελειμμένο, Έλληνα και ξένο. Όταν χρειάστηκε να υποδεχτούμε πρόσφυγες και άλλους, το κάναμε με την καρδιά μας, γιατί και ο Χριστός το ίδιο θα έπραττε. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Μας ενώνει η πίστη, η ιστορία, η παράδοση κι έτσι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία. Κανείς δε μπορεί να μας τρομοκρατήσει και να μας στερήσει τη χαρά. Επαγγελλόμαστε το Ευαγγέλιο της χαράς, της ελπίδας και της ενότητας, της δικαιοσύνης, της αλήθειας. Ο Θεός να χαρίζει σοφία σε όσους καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τον τόπο, αλλά και σε όλους μας, για να φέρνουμε εις πέρας ο καθένας το έργο του. Καλή και Ευλογημένη Χρονιά!»
Μετά την διανομή της Βασιλόπιτας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού μας Ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», προσέφερε Βασιλόπιτα στους πολυπληθείς τροφίμους και ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές, που καθημερινά αναλώνονται με αγάπη στο κορυφαίο αυτό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας.