Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνα.


Επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, κ.κ. Αποστόλου, την 12η Δεκεμβρίου 2017, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερόν Μνημόσυνον επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως οκτώ ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος (Τραντέλλη).

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθε για να τιμήσει τον εορταζόμενον Άγιον και τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου, ήταν πολλοί Ιερείς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, οι κατά σάρκα συγγενείς, καθώς και πολλά πνευματικά τέκνα του αειμνήστου Ιεράρχου.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε περί του σήμερα τιμωμένου Αγίου Σπυρίδωνος καθώς επίσης αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του, επισημαίνοντας την μεγάλη του προσφορά προς την επαρχία του Λαγκαδά, και τονίζοντας την απλότητα του βίου του και την αγάπη του προς την Εκκλησία, ευχαριστώντας στο τέλος τους παρισταμένους Αρχιερείς, ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μιλήτου κ.κ. Απόστολο, ο οποίος κατά το έθος την ημέρα αυτή προεξάρχη της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου.
Ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος, ο οποίος και ευρίσκεται εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννξου, η Δ΄ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος.
Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις επικείμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου και στην σημασία της σωστής κατανοήσεως και της βιώσεως των μηνυμάτων των εορτών αυτών.
Εν συνεχεία του λόγου του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται αυτές τις ημέρες που διανύουμε, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «η Φιλανθρωπία είναι η Διακονία της Αγάπης και μόνο η Εκκλησία στέκεται κοντά στον λαό την εποχή αυτή που διανύουμε» ενώ συμπλήρωσε ότι «όλοι έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και μέσα από τις πράξεις και τους λόγους μας να οδηγούμεθα εις οδό Σωτηρίας», ενώ καταλήγοντας έδωσε και κατευθυντήριες γραμμές για την σωστότερη οργάνωση του επικειμένου ετήσιου Εράνου της Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευχόμενος στο τέλος καταλλήλως προς όλους τους Ιερείς και τις οικογένειες τους.
Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα Διοικητής, Ποιμαντικής και Πνευματικής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες και τις περιοχές της Μητροπόλεως, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις περί των επικείμενων εορτών, της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου και της Πανηγύρεως της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας.