Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου – Χειροτονία Διακόνου στην Ελευθερούπολη.

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάναςς κ. Γεννάδιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών με επικεφαλής τον Δημάρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος τονίζοντας την πνευματική ελευθερία του ανθρώπου.

Ακολούθως έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου πέριξ του Ιερού Ναού, με επικεφαλής του ευσεβούς λαού τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, της μπάντας του Δήμου παιανιζούσης θρησκευτικά εμβατήρια.
Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Μποτσουάνας κ. Γενναδίου και του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένων υπό πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως, εν μέσω πυκνοτάτου εκκλησιάσματος.
Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Ελευθέριο.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως και παρουσία εκατοντάδων πιστών κατοίκων της κωμοπόλεως, εχειροτόνησε σε Διάκονο τον κ.  Αθανάσιο Γουσίδη, Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Μητροπόλεως μας .
Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.
Φωτογραφίες από από την Ακολουθία του Εσπερινού.