Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΩΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΘΑΓΕΝΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΟΥΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΥΝ.



ΝΕΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ ΜΑΡΟΥΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΥΝ
Ένας πολύ σπουδαίος νέος έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης στην πόλη Μάρουα του Καμερούν και συν Θεώ στο μέλλον θα τοποθετηθεί ως ο πρώτος μόνιμος εφημέριος στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, που με πολλή αγάπη ανήγειραν στην καρδιά της πόλεως, οι Λαρισαίοι πιστοί ύστερα από ενέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
Έτσι στις 16 Δεκεμβρίου 2017, σε ποιμαντική περιοδεία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος λειτούργησε στο Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και ετέλεσε με ιερά συγκίνηση την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Αναγνώστου Μαρτίνου Μπαϊμπέ, προς τον οποίον απηύθυνε πολλές πατρικές νουθεσίες, ενώ επικαλέσθηκε και την χάρη και την ευλογία του θαυματουργού και ηγιασμένου Ιεράρχου της Εκκλησίας, Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, του μυροβλύτου και χαριτοβρύτου, προς τον οποίο είναι αφιερωμένος και ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός.
Ο νέος Διάκονος προετάθη από την Γενική Σύναξη της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου, είναι 33 ετών, έγγαμος οικογενειάρχης και είναι Γενικός Νοσοκόμος με καλές σπουδές στον τομέα αυτό και ήδη με την ευχή και την προτροπή του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου θα ξεκινήσει με την διπλή αυτή ιδιότητα του Κληρικού και Νοσηλευτού να οργανώνει και το πολυιατρείο της ενορίας, μέσα στο οποίο θα θεραπεύονται οι σωματικές ανάγκες και οι ασθένειες των Ιθαγενών αδελφών, μικρών και μεγάλων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, σε επικοινωνία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την τοποθέτηση εφημερίου στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Μάρουα, που με τόση προθυμία ανοικοδόμησαν οι πιστοί της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την χειροτονία αυτού του σπουδαίου νέου και υποσχέθηκε πως με την χάρη του Θεού και την βοήθεια των πιστών θα βοηθήσουν και πάλι στην ανέγερση και διοργάνωση του ιατρικού αυτού κέντρου, που θα χτιστεί δίπλα ακριβώς από την εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου και θα αποτελεί προέκταση της ευλογημένης αυτής ενοριακής πνευματικής κυψέλης.