Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΥΜΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η συναυλία των βυζαντινών ύμνων και των εορτίων ασμάτων των Χριστουγέννων και του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Γεδεών στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, το βράδυ, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, πολλών εκ των τοπικών αρχόντων, των ιερέων της πόλεως, των φιλόμουσων χριστιανών της πόλεως του Τυρνάβου και κυρίως πολλών εκλεκτών Ιεροψαλτών και Μουσικοδιδασκάλων από την Λάρισα, τον Τύρναβο και την ευρύτερη περιοχή, που με χαρά είδαν τους μαθητές τους να ερμηνεύουν αθάνατα μέλη της βυζαντινής μουσικής.

Στην έναρξη της ωραίας αυτής εορταστικής βραδιάς ομίλησαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους χορωδούς και μίλησε ακόμη  για το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων της πόλεως του Τυρνάβου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Δήμου, που είχαν την ευγενή αυτή έμπνευση να προεορτάσουν την μνήμη του Πολιούχου τους «εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς» και η Λυκειάρχης κ. Ντίνα Πατσή, η οποία κατασυγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο με την λεπτομερή περιγραφή της ζωής και του φρικτού μαρτυρίου του Οσίου Γεδεών.
Σπουδαία εντύπωση πάντως προκάλεσε στους παρευρισκομένους η όλη οργάνωση της συναυλίας από τους μαέστρους και τους χορωδούς, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής.
Πρώτη εμφανίστηκε η νεοσύστατη χορωδία των μαθητών του παραρτήματος της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «ο Άγιος Αχίλλιος», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, της Παναγίας, της Φανερωμένης του Τυρνάβου, κ. Χριστοφόρου Καρυώτη, η οποία απέδωσε πάρα πολύ καλά τους εορτίους ύμνους και τα παραδοσιακά κάλαντα, δεύτερη η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου του Τυρνάβου, που παρουσίασε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με  ύμνους βυζαντινούς, αλλά και κάποιους άλλους παρμένους απο την ευρωπαϊκή μουσική και τρίτη η παραδοσιακή ορχήστρα, το παραδοσιακό τμήμα της φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου,  μέσα από την οποίο παρουσίασαν τα παιδιά πρωτότυπα εορταστικά κάλαντα από πολλά μέρη της πατρίδος μας.  Τους διδασκάλους και χορωδούς ετίμησε στο τέλος της εκδηλώσεως με πολλή προθυμία και αγάπη η Αντιδήμαρχος κ. Φανή Λαγκιόλη-Μπίλιου, η οποία ευχαρίστησε όλους τους φιλόμουσους της πόλεως που προσήλθαν στην όμορφη αυτή και ευλογημένη εκδήλωση, ενθαρρύνοντας τα νέα παιδιά και τιμώντας το έργο όλων των χορωδών και της φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.