Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακή Ι´ Λουκά.

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρωτής – Διδυμοτείχου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή Ι΄ Λουκά, 10 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή, μεταξύ άλλων εσημείωσε:
 «Μια ξεκάθαρη και σαφέστατη καταδίκη της θρησκευτικής τυπολατρίας αποτελεί η σημερινή ευαγγελική περικοπή. Η τυπολατρία, ως η ροπή του ανθρώπου να προσηλώνεται στους τύπους και να αρνείται την ουσία των πραγμάτων, των γεγονότων και των καταστάσεων, αποτελεί παθολογία της θρησκευτικής μας ζωής… Η εμμονή στους θρησκευτικούς τύπους κρύβει κάτι απειλητικό. Πρόκειται για μια νέου είδους ειδωλολατρία, που γίνεται πιο τρομακτική, όταν εμφανίζεται μέσα στην Εκκλησία. Είναι η αντικατάσταση της αγάπης του Χριστού με τη φύλαξη του Σαββάτου, δηλαδή του κάθε εξωτερικού τύπου. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα για να προσέχουμε, κάθε φορά που μπαίνουμε στον πειρασμό να μένουμε στη μορφή και στον τύπο, αλλά να χάνουμε το πνεύμα και την αγάπη…  Αυτός ο θρίαμβος της τυπολατρίας εκδηλώνονται συχνά με το φανατισμό και την διάσπαση των πιστών σε φατρίες, οι οποίες καταδικάζουν όλους τους άλλους που σκέπτονται διαφορετικά από αυτούς. Συγκρούονται μεταξύ τους και εξαντλούν το ζήλο τους στην ορθότητα των τυπικών διατάξεων και κανονισμών, στην βαρύτητα των περιορισμών και των απαγορεύσεών, στην αυστηρότητα του ασκητισμού και των κανόνων».
—·—·—·—
Στα πλαίσια των εορταστικών ημερών που πλησιάζουν  ο Σεβασμιώτατος παρέστη σε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν από την τοπική Εκκλησία στην Ορεστιάδα και τους Μεταξάδες. Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ε.ε.  το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη στήριξη της «Τράπεζας Αγάπης» στην Ορεστιάδα, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου, της Χορωδίας «Απόλλων» και των μικρών παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων και το απόγευμα της επομένης, Κυριακής 10ης Δεκεμβρίου, στους Μεταξάδες σε εκδήλωση της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.