Το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου ε.έ. τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας Θεία Λειτουργία και το εξάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Χριστοδούλης, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή Iερέων, των γυναικείων Aδελφοτήτων της Τοπικής μας Εκκλησίας καθώς και πλήθους πιστών, που εγνώριζαν και είχαν συνδεθεί με την μακαριστή Γερόντισσα στα 50 χρόνια ζωής της στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ. Στο αναλόγιο διηκόνησαν οι αδελφότητες της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου και της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας Ζαγαρά.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στη μακαριστή Γερόντισσα Χριστοδούλη λέγοντας πως όλα τα έτη της ζωής της αγωνίστηκε για το θέλημα του Θεού τονίζοντας πως όλοι θυμόμαστε τον τρόπο  της  και το όμορφο και ακριβές ήθος της που δεν χωρούσε εκπτώσεις και οικονομίες.
Αναφέρθηκε στον ψαλμικό στίχο που ακούστηκε στο Κοινωνικό «ἀπὸ τῶν κριμάτων σου οὐκ ἐξέκλινα, ὅτι σὺ ἐνομοθέτησάς με» λέγοντας πως αυτό πάντοτε έκανε και αγωνιζόταν η Γερόντισσα, καθώς και στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην κλήση μαθητών από τον Χριστό, ο οποίοι, όμως, πρώτα ήθελαν να διευθετήσουν διάφορες υποχρεώσεις και μετά να ακολουθήσουν τον Χριστό και ο Χριστός τους είπε: «οὐδεὶς ἐπιβαλὼν τὴν χεῖρα αὐτοῦ ἐπ᾿ ἄροτρον καὶ βλέπων εἰς τὰ ὀπίσω εὔθετός ἐστιν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ». Δεν μπορεί αυτός που κοιτάει μπροστά να παρεκκλίνει και να κοιτάει πίσω. Και τα δυο αυτά είπε ο Σεβασμιώτατος εφαρμόζουν στην μακαριστή Γερόντισσα, η οποία κατ’ άνθρωπον αγωνίστηκε να βλέπει πάντοτε μπροστά και να μην παρεκκλίνει από τις εντολές που ο Θεός ενομοθέτησε.
Ο κ. Γεώργιος ανέφερε πως ευγνωμονούμε την μακαριστή Γερόντισσα για όσα έκανε για την Τοπική μας Εκκλησία, για την συντήρηση και ανάδειξη της Μονής, για την καλλιέργεια των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών μας που πέρασαν από την Κατασκήνωση στα 48 χρόνια της λειτουργίας της, και σήμερα όλοι καταθέτουμε την ταπεινή μας προσευχή για την ανάπαυση της εκλεκτής ψυχής της.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος γνώριζε, κατηύθυνε πνευματικά και συνεργάστηκε με την μακαριστή Γερόντισσα Χριστοδούλη.