Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η Είσοδος της Παναγίας μας εις τα Άγια των Αγίων, μας δείχνει ότι ο άνθρωπος έχει ιερό προορισμό και αυτός είναι η Σωτηρία.

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου ε.έ, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου Λαγκαδά, όπου το εσπέρας της εορτής 20 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού και ομίλησε επικαίρως δια το νόημα της Εορτής, η οποία και αποτελεί το προανάκρουσμα της επερχόμενης Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι «ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει Θεοχώρητος Ναός μέσα εις τον οποίο θα κατοικεί ο ίδιος ο Θεός. Η Είσοδος της Παναγίας μας εις τα Άγια των Αγίων, μας δείχνει ότι ο άνθρωπος έχει ιερό προορισμό και αυτός είναι η Σωτηρία και η πορεία του προς τα άνω, τον Ουρανό και την Θέοση».
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου, και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τη ευκαιρία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Μεταξύ του εκκλησιάσματος, παρέστησαν αντιπροσωπείες των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας με επικεφαλή τον εκπρόσωπο του Γ΄ Σώματος Στρατού, Συνταγματάρχη ΠΖ Μαυρόπουλο Στυλιανό, Επιτελάρχη της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Κοινότητος του Περιβολακίου, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και αντιπροσωπίες μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως με την Γαλανόλευκη Σημαία ανά χείρας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γεωργιάδης Ευστάθιος, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Δήμου Λαγκαδά, ο οποίος και αναφέρθη εκτενώς στην σημερινή ημέρα και εορτή.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προ της Απολύσεως συνεχάρη τον ομιλητή για τον λόγο του, ενώ παράλληλα  ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους τα Χρόνια Πολλά, ιδιαιτέρως δε εις τον φιλόχρηστο Στρατό μας ευχήθηκε να έχει ημέρες και χρόνους ειρηνικούς και η δύναμη του, να είναι αποτρεπτική για κάθε τι το οποίο θα εμποδίζει την πρόοδο και την ειρήνη των λαών.
 Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας, τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλεως του Περιβολακίου, η καθιερωμένη Κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος και του Γένους μας.