Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς (ΦΩΤΟ).

Την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Νικάνορος Χατζή τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου της Καστοριάς κ. Σεραφείμ και τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών της Μητροπόλεως.
Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποίησε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της σημερινής εορτής της Συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού και παρουσίασε τον ευλογημένο πατέρα του Τιμίου Προδρόμου, τον Άγιο Ζαχαρία, ο οποίος με τη διακονία του, μάς δίνει τον τύπο του σωστού Ιερέως.
Ο Άγιος Ζαχαρίας, κατά τον Ευαγγελιστή Λουκά, είναι δίκαιος. Και δίκαιος δεν είναι μόνο αυτός που απονέμει δικαιοσύνη, αλλά αυτός που είναι πεπληρωμένος με τις αρετές. Ο δίκαιος έχει τη χάρη και την παρουσία του Θεού στη ζωή του. Γι΄ αυτό και η διακονία του Ιερέως σήμερα είναι πρωτίστως ο προσωπικός του αγιασμός. Αυτόν τον αγιασμό θα πρέπει να μεταδίδει ο Ιερέας και στον λαό του Θεού.
Το δεύτερο το οποίο διέθετε ο Άγιος Ζαχαρίας ήταν ο φόβος του Θεού. Αυτό θα πρέπει να διαθέτει και σήμερα ο κληρικός, τον φόβο του Θεού και την ευλάβεια, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος.
Και το τρίτο το οποίο είχε ο Ζαχαρίας, ήταν η δύναμη να εισακούονται οι δεήσεις του στον ουρανό. Και αυτό το πετύχαινε ο Άγιος Ζαχαρίας, όπως και κάθε λειτουργός του Υψίστου και σήμερα, εάν διαθέτει την ευλάβεια και τη δικαιοσύνη στη ζωή του.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά ευχήθηκε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στον νέο Πρεσβύτερο της Μητροπόλεώς του π. Νικάνορα Χατζή να προικίσει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Παράλληλα, να διαθέτει στη ζωή του την ευγένεια και τον σεβασμό και να τον σκεπάσει η χάρις του Παναγίου Πνεύματος στη σταυρική του ιερατική πορεία.
ΆΞΙΟΣ!