Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ενθρόνιση Επισκόπου Νις Σερβίας κ. Αρσενίου, (φωτο).


ServiaEnthronhsh2017-121.jpg
Την Κυριακή 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη Νις της Σερβίας η Ενθρόνιση του Πανιερωτάτου Επισκόπου κ. Αρσενίου.
 Το Σάββατο 12 Αυγούστου το απόγευμα έγινε η υποδοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, χοροστατούντος του οποίου τελέστηκαν, στη συνέχεια, ο Εσπερινός και ο Όρθρος, κατά τη σλαβονική λειτουργική παράδοση.

Ακολούθησε συνάντηση των εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών με τον Πατριάρχη και Αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας, που αφίχθησαν προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ενθρόνιση.
Από την Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Επίσης, συμμετείχαν Αρχιερείς από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, την Εκκλησία της Κύπρου και την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.
Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Πατριαρχική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου και συνιερουργούντων ή συμπροσευχομένων περί των 30 Αρχιερέων.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τελέστηκε, κατά την τάξη της Σερβικής Εκκλησίας, η Ενθρόνιση του νέου Επισκόπου.
Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος είναι νέος, τόσο στην ηλικία όσο και τα πρεσβεία, Ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας. Είναι ελληνομαθής, καθώς σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη, συνδέθηκε πνευματικά με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, όπου ιερουργούσε, εξυπηρετώντας τις λειτουργικές ανάγκες σλαβόφωνων πιστών.
Ο Επίσκοπος Αρσένιος, κατά τα τελευταία τρία χρόνια υπηρέτησε ως Βοηθός του Πατριάρχου υπό τον τίτλο Τοπλίτσης. Στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας, εξελέγη επαρχιούχος Επίσκοπος στην ιστορική αυτή εκκλησιαστική Επαρχία. Να σημειωθεί ότι η πόλη Νις είναι η γενέτειρα του Αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Μάλιστα, το 2013 στη Σερβική αυτή πόλη πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου 1.700 ετών από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Τέλος, να επισημανθεί την επισκοπή Νις ποίμανε θεοφιλώς επί 36 χρόνια ο Μακαριώτατος κ.κ. Ειρηναίος, μέχρι την εκλογή του σε Πατριάρχη Σερβίας (2010).

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ServiaEnthronhsh2017.jpg