Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η Ι. Μητρόπολη Κισάμου εόρτασε την " Κυρά Παναγιά".


Υπολογίζεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ότι περισσότεροι από τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) προσκυνητές κατέκλυσαν το εορταστικό διήμερο του Δεκαπενταύγουστου τις δύο ιστορικές Ιερές Μονές της Ι. Μητροπόλεως μας, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς και την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, οι οποίες τιμώνται εις την Κυρία Θεοτόκο και είναι αφιερωμένες εις την σεπτή Της Κοίμηση.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος την παραμονή της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις την Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης. Του εόρτιου Εσπερινού, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της κυριωνύμου ημέρας και του μεθεόρτιου Εσπερινού εις την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ακχαλκαλάκι και Κουμουρτώ κ. Νικόλαος εκ του Πατριαρχείου Γεωργίας, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου.
Ο Επίσκοπος μας με λόγους θερμούς καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη εκ του Πατριαρχείου Γεωργίας, ευχαριστώντας τον δια την έλευση του. Απευθυνόμενος δε εις τις χιλιάδες των προσκυνητών σημείωσε: «Στην δίνη της καθημερινότητάς μας, στο βαθύ σκοτάδι των πολλών απογοητεύσεων και αντιθέσεων της ζωής, τώρα που η ευημερία ξεθωριάζει, τώρα που τα μάτια θολά από το γνόφο της πολύμορφης ανασφάλειας δακρύζουν και ανασηκώνονται προς τον Ουρανό, τώρα που όλοι νιώθομε έωλοι και μετέωροι μέσα στο καύμα του στεγνού από ελπίδες κόσμου, τώρα που ο άνθρωπος ασφυκτιά και εναγώνια αναζητεί διέξοδο και ελπίδα, τώρα είναι η ώρα της Παναγίας μας. Έρχεται ως «φωτοδόχος λαμπάδα» που φωτίζει όλους εκείνους που παραπαίουν στα σκοτάδια της αστοχίας και αβεβαιότητας και ως ελπίδα στις πολλές απέλπιδες ανατροπές και απογοητεύσεις της ζωής.
Τώρα η Παναγία μας καλεί να ζήσουμε το θαύμα στην ζωή μας, να ζωντανέψουμε την ελπίδα, να ελευθερωθούμε απ΄ όσα μας θλίβουν και συνθλίβουν, καθώς Εκείνη μας παραγγέλλει πως ελπίζομε και πιστεύουμε όχι γιατί αγωνιούμε, αλλά γιατί πιστεύουμε. Η συμμετοχή όλων εσάς, των δεκάδων χιλιάδων παιδιών της Παναγίας μας, που επί 3 και πλέον ώρες κοπιάζετε και υπομονετικά περιμένετε έως ότου προσκυνήσετε την θαυματουργό Εικόνα Της σε τούτο τον ιερό Της βράχο, ηχηρή και ισχυρή απάντηση σε όλους εκείνους που, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους, διαλαλούν πως ο ποτισμένος και μυρωμένος με αίμα Αγίων και Ηρώων λαός μας δεν είναι Ορθόδοξος», κατέληξε ο Επίσκοπος μας δίδοντας τον λόγο εις τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη κ. Νικόλαο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε δια την πρόσκληση και εξέφρασε την βαθιά του συγκίνηση για την συμμετοχή τόσων χιλιάδων πιστών εις τις Θείες Λειτουργίες και Ι. Ακολουθίες του εόρτιου διημέρου σημείωσε: «Η κοίμηση και η εις Ουρανούς μετάσταση της Παναγίας μας φανερώνει πως τελικά ο θάνατος είναι ψευδαίσθηση και όχι γεγονός αμετάκλητο, καθώς τον θάνατο νικά η Ανάσταση και η ζωή». Της ιεράς πανηγύρεως ακολούθησε πλούσια μοναστηριακή τράπεζα.



για όλες τις φωτογραφίες Εδώ