Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Σημαντική ανακάλυψη για την αγιογράφηση του ιστορικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

Ερευνώντας ο π. Ελευθέριος Μίχος εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, δοκίμασε μεγάλη χαρά, διότι βρήκε επίσημα έγγραφα που αναφέρουν σε πια εποχή αγιογραφήθηκε ο ιστορικός ιερός Ναός.
Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, βρήκε πως η πασίγνωστη παράσταση του Μυστικού Δείπνου του Leonardo da Vinci,που μέχρι σήμερα εθεωρείτο ως αγνώστου ζωγράφου, τελικά έχει αγιογραφηθεί το 1834 από τον αγιογράφο Ευθύμιο Παπακωστόπουλο. 
Μία σημαντική πληροφορία, αποδημώντας μία παράδοση ότι αποτελεί δώρο του βασιλιά Λουδοβίκου της Βαυαρίας πατέρα του Όθωνα. Έργο του ίδιου αγιογράφου είναι και οι άλλες τρεις παραστάσεις της Μεταμορφώσεως, της Βαϊοφόρου και της Αναλήψεως. 
Η ύπαρξη των τεσσάρων αυτών υπερμεγεθών παραστάσεων στους ισάριθμους κοίλους χώρους, που διαμορφώνονται κάτω από τον τρούλο και κατά μήκος των τεσσάρων αξόνων του ναού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον . 

Επίσης,ο Παντοκράτωρ και οι παραστάσεις με τους τέσσερις ευαγγελιστές φιλοτεχνήθηκαν από τον Δημήτριο Βυζάντιο το 1833.