Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Δ΄ Κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο.

Ξεκίνησε την Δευτέρα 17/7 η Δ΄ Κατασκηνωτική περίοδος του φετινού Καλοκαιριού στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, όπου φιλοξενούνται ογδόντα τρία κορίτσια του Γυμνασίου και του Λυκείου, μέχρι τις 24/7, υπό την καθοδήγηση δέκα εμπείρων και κατηρτισμένων στελεχών.

Τον Αγιασμό ενάρξεως της περιόδου, που έχει γενικό τίτλο «Κοινωνία Αγάπης», τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από την ονομασία της κατασκήνωσης, μίλησε για την οικουμενικότητα της πίστεώς μας, «δεδομένου ότι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης υπάρχουν Άγιοι της Εκκλησίας μας, πράγμα που σημαίνει ότι Αυτή ανήκει σ’ όλο τον κόσμο». Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι για να διαμορφωθεί μία Κοινωνία Αγάπης, «πρέπει η αγάπη να ζει μεταξύ σας, να γίνεται πράξη ζωής από εσάς. Και αυτός είναι ο σκοπός της κατασκήνωσης, να δείξει στην πράξη ότι αυτά που διδάσκουμε στα κατηχητικά μας σχολεία, αυτό που διδάσκει ο Χριστός, είναι εφικτό. Η αγάπη, επίσης, είναι η ακλόνητη εμπιστοσύνη στον ίδιο τον Θεό, που είναι Η ΑΓΑΠΗ. Αυτή η αγάπη ενώνει, κατά το πρότυπο της Αγίας Τριάδος, και εφαρμόζεται στους ελάχιστους αδελφούς του Χριστού, στους πτωχούς, στους ασθενείς, στους μοναχικούς, στον κάθε άλλο, ασχέτως αν δεν ανήκει στο έθνος ή την θρησκεία μας, γιατί ο κάθε άλλος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού… Εύχομαι στην κατασκήνωσή μας να διδαχθείτε πώς μπορείτε ν’ αγαπάτε τους άλλους. Αυτό θα είναι μια εμπειρία ζωής, το μήνυμα που θα μεταφέρετε στα σπίτια σας, στο σχολείο και στους φίλους σας».