Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Στελέχη της Ι.Μητροπόλεως Νεαπολέως στην Κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δελτίο Τύπου
Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, η ομάδα των στελεχών της Μητρόπολης που διακόνησε στην Κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων επιστρέφει κατάφορτη όμορφων εμπειριών, χαρούμενων στιγμών και ιερών συγκινήσεων. Το γεγονός ότι η κατασκήνωση φιλοξενείται στο Ιστορικό Μοναστήρι της Ι. Μεταμορφώσεως του Χριστού στη Νήσο Πρώτη, όπου ασκήτεψαν όσιοι άνθρωποι και εξορίστηκαν βυζαντινές αυτοκρατόρισσες (Ζωή Πορφυρογέννητη) και βυζαντινοί αυτοκράτορες (Ρωμανός Διογένης) ανακαλεί αυτόματα στιγμές βυζαντινού κλέους, ενώ η εμβληματική προσωπικότητα και η ακτινοβολούσα παρουσία στην Κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριάρχου, του Πατριάρχου του Γένους, δίνει διαστάσεις οικουμενικές στον περιορισμένο χώρο της.
Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, τα στελέχη της Μητροπόλεως, αφού προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, είχαν την τιμή και τη μεγάλη ευλογία να συναντήσουν τον Πατριάρχη στην Αίθουσα του Θρόνου και να πάρουν την άγια ευχή Του για την ευόδωση της διακονίας τους στην Κατασκήνωση.
Σ' ένα κλίμα ιδιαίτερα ζεστό και οικείο ο Παναγιώτατος ανέπτυξε τις προσωπικές του θέσεις για την παιδαγωγική αξία της κατασκήνωσης, εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα για την αποστολή των στελεχών στην Κατασκήνωση και τη διακονία - δια αυτού του τρόπου- της Νεότητας της Ομογένειας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν: ο Σεβασμιώτατος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Σεβασμιώτατος Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο π. Σταύρος Κοφινάς Υπεύθυνος του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική στο Χώρο της Υγείας, ο π. Παΐσιος Κωδικογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο π. Ιωακείμ Μπίλλης Υπογραμματεύς του Οικουμενικού Θρόνου και ο κ. Νίκος Μαγγίνας, έγκριτος δημοσιογράφος.
Ο Πρώτος της Ορθοδοξίας αγκάλιασε επίσης με τις άγιες ευχές Του το νέο Πρόγραμμα Φιλοξενίας που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2017, πρώτα ο Θεός, στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως στο Ποσείδι και θα απευθύνεται στα παιδιά που φοιτούν στα Σχολεία της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου.
Το πρόγραμμα στην κατασκήνωση ήταν δομημένο σε παιχνίδια γλωσσικών ασκήσεων της ελληνικής γλώσσας, κατασκευές, ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια, Φεστιβάλ χορού και τραγουδιού, δραστηριότητες Δημιουργικής Γραφής, Τουρνουά ποδοσφαίρου. Κορυφαία στιγμή της κατασκήνωσης υπήρξε η Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, όταν η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η εκλεκτή συνοδεία Του αφίχθησαν στο χώρο της κατασκήνωσης. Μετά την Πατριαρχική Χοροστασία, ακολούθησε η γιορτή των παιδιών. Τα μικρά Ρωμιόπουλα, με τη στοργική και επιμελημένη καθοδήγηση των ομαδαρχισσών τους, παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια, σόλο εκτελέσεις, παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι διακριθέντες στο διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής ανέγνωσαν ενώπιον του Πατριάρχη τα κείμενά τους. Ο Παναγιώτατος, στο κλείσιμό Του, επεσήμανε τον κομβικής σημασίας ρόλο της Παιδόπολης στο θέμα της κατάκτησης της ελληνικής γλώσσας και της καλλιέργειας της Παιδείας μέσα από τρόπους παιγνιώδεις και ευχάριστους.
Ο Παναγιώτατος αφού ευχαρίστησε πάλι το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα και τα στελέχη για την αποδεδειγμένη αγάπη και αφοσίωσή τους στη Μητέρα Εκκλησία, ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να είναι πολυετής και πολυανθής.
Παρόντες ήταν ο Πατριαρχικός Έξαρχος και Προηγούμενος στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Μητρός Ηγαπημένου Πάτμου Αρχιμανδρίτης Αντύπας, ο Γενικός Πρόξενος κ. Ευάγγελος Σέκερης μετά της οικογενείας αυτού, ο κ. Παντελής Βίγκας Μέγας Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Besiktas MURAT HAZINEDAR, ο Δήμαρχος Πριγκηποννήσων ATILLA AYTAC, ο κ. Κωνσταντῖνος Δεληκωνσταντῆς, Ἄρχοντας Διδάσκαλος τοῦ Γένους, Καθηγητής Πανεπιστημίου, ἐξ Ἀθηνῶν, ο κ. Βύρων Ματαράγκας, Δρ. Διεθνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαχτσέ Σεχίρ.
Ιδιαίτερη τιμή προσέδωσε στην κατασκήνωση η επίσκεψη του κ. Σταύρου Γιωλτζόγλου,  Συντονιστή Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη 14/7/2017. Ο κ. Γιωλτζόγλου έμεινε ενθουσιασμένος από το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο και συμμετέχοντας στη χαρά των παιδιών, τραγούδησε και χόρεψε μαζί τους. Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, τα δακρυσμένα μάτια των παιδιών, το χύσιμο του νερού από τις μαγείρισσες (σημάδι επανόδου) προσέδωσε στη σκηνή του αποχωρισμού ιδιαίτερη συγκίνηση... Αν ο Θεός θελήσει και ο Σεβασμιώτατος ευλογήσει, του χρόνου πάλι... μέχρι τότε μπορούμε να σχεδιάζουμε και να ονειρευόμαστε.
Εκ του Γραφείου Τύπου.
 
 














για όλες τις φωτογραφίες Εδώ