Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΠΑΥΛΕΙΑ 2017.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Τ.Κ.: 20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΤΗΛ.: 2741 0 24490 – ΦΑΞ: 2741 0 25194
Κόρινθος, 20/06/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου ανακοινώνουμε τα κάτωθι:
            Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί,  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Κορίνθου. Θα ψάλλουν ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. 

Στις 8:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα γίνει υποδοχή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Λεωνίδου, τα οποία θα μεταφέρει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία εις τιμήν πάντων των Αγ. Αποστόλων, Συνεργών του Απ. Παύλου εν Κορίνθω και Δισεαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Θα ψάλλουν οι Μοναχές των Ι. Μονών και Ησυχαστηρίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
            Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Κλεωνών – Νεμέας. Θα ψάλλουν ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αποστόλους, ενώ στις 6:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί ο Εσπερινός και το Ιερό Μυστήριου του Ευχελαίου.
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Λουτρακίου. Θα ψάλλουν ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Όσιο Πατάπιο, ενώ στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεσθεί Μικρός Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Μάρτυρα Λεωνίδη. Στις 9:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας και στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία εις τιμήν του Τιμίου Προδρόμου.
            Το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί,  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Κιάτου. Θα ψάλλουν ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο, ενώ στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών, ο Δήμος Κορινθίων έχει διοργανώσει τον 19ο Αγώνα Δρόμου «Στα Χνάρια του Αποστόλου Παύλου». Η εκκίνηση θα δοθεί στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών (Εθνική Οδός Κορίνθου – Επιδαύρου) και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου. Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμήν του Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Στις 7:00 το απόγευμα, της ίδιας ημέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί  η ακολουθία του Μικρού Εσπερινού, ενώ στις 8:00 το βράδυ, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση – 4ο φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στα προπύλαια του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή των χορωδιών: Του Βυζαντινού Χορού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ο «ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Βασιλείου Γεωργαρά, της Βυζαντινής Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Γεωργίου Γερογιάννη και της Βυζαντινής Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Βόχας. Θα ψάλλουν ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στην Αγία Υπομονή, ενώ από τις 4:00 έως τις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στη Τζάφειο αίθουσα, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι. Καθ. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα πραγματοποιηθούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως στον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
            Την Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Σολυγείας. Θα ψάλλουν ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, ενώ στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.
             
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο