Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Λήξη Σεμιναρίου Λειτουργικής Γλώσσας στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ολοκληρώθηκαν (22/5) τα μαθήματα του Σεμιναρίου εκμάθησης Λειτουργικής Γλώσσας, το οποίο πραγματοποιείται, τα τελευταία πέντε χρόνια, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, με διδάσκουσα την Μοναχή Λαυρεντία, Φιλόλογο, Αδελφή της Ιεράς Μονής Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου.

Σκοπός του Σεμιναρίου, που ως θέμα φέτος είχε την προσέγγιση των αναγνωσμάτων της Παλαιάς Διαθήκης, είναι η εξοικείωση των πιστών στην γλώσσα των Λειτουργικών και Αγιογραφικών κειμένων, για την αρτιότερη συμμετοχή τους στη Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.
Κατά την τελετή λήξης του Σεμιναρίου, για το φετινό ιεραποστολικό έτος, στο οποίο συμμετείχαν εκατό (100) περίπου σπουδαστές, το παρών έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την λειτουργία του Σεμιναρίου κι ευχαρίστησε την αδελφή Λαυρεντία για την πολύμοχθη διακονία της, επισημαίνοντας τα κενά που παρατηρούνται στην κατανόηση των κειμένων της Παλαιάς, κυρίως, Διαθήκης. Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους συμμετέχοντες και τους κάλεσε ν’ αγαπήσουν τη Γραφή, να την μελετήσουν, με προσευχή, ανατρέχοντας στην απαραίτητη Πατερική ερμηνεία. Τόνισε την σπουδαιότητά Της, τη χαρακτήρισε «πεμπτουσία της πίστεώς μας, μέσα από την οποία μας μίλησε και μας ομιλεί ο Θεός». Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε, με χαρά, την παρουσία μικρών παιδιών στο Σεμινάριο, που χαρακτήρισε «μικρό θαύμα» και τόνισε ότι «έστω κι ένα παιδί ν’ αγαπήσει την Ελληνική γλώσσα, θα οφείλεται στο Σεμινάριο αυτό. Τα παιδιά αποκτούν έναν μεγάλο πλούτο, καθώς θ’ αποτελούν μοναδικό φαινόμενο, σε λίγο, να μπορούν να διαβάζουν κείμενα στο πρωτότυπο». Αναφέρθηκε στον συστηματικό εκφυλισμό και στην συνειδητή απαξίωση της Ελληνικής γλώσσας, στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, την ώρα που, όπως είπε, «στο εξωτερικό την αναγνωρίζουν και την μελετούν με ζήλο». Παράλληλα, μίλησε και για την  ένδεια αυθεντικής ιστορικής γνώσης, που παρατηρείται μεταξύ των νέων της εποχής και προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών, εκ μέρους της Εκκλησίας και στον τομέα αυτόν.