Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ.

Η εορτή των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάστηκε σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια.
Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος την αναίμακτο Θεία Μυσταγωγία.
Ο ευσεβής λαός από νωρίς το πρωί κατέκλυσε την Εκκλησία, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί εκ των επισήμων της πόλεως μας, οι οποίοι φέρουν τό όνομα των Αγίων, με πρώτο τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός μας Ποιμενάρχης χειροτόνησε στο βαθμό του Διακόνου τον κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου, στον οποίο έδωσε πατρικές νουθεσίες τονίζοντας το μεγαλείο της Ιερωσύνης, παροτρύνοντας τον να μιμηθεί τους εορταζομένους Αγίους και να γίνει και εκείνος Ισαπόστολος.
Πριν την απόλυση τελέστηκε η αρτοκλασία προς τιμήν των Αργυροχρυσοχόων και Κοσμηματοπωλών της πόλεως μας και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους ενορίτες αλλά και σε όσους φέρουν τα ονόματα των Αγίων έτη πολλά και ευλογημένα.