Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται στο συνοικισμό Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου.
Ο ναός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστών που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε  πανηγυρικός εσπερινός από  τον  Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο. Μετά το πέρας του εσπερινού  ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνος των Αγίων καθώς  και της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας που φιλοξενείται στο ναό στα πλαίσια των εορτασμών της πόλης .
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης προέβει στην χειροθεσία  αναγνώστου  του Ιεροψάλτη του Ιερού ναού,  Ζαχαρία Τσακίρη.
Το παρών τους έδωσαν ο Βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Γαβρήλος κα.
Στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  έχει τεθεί προς προσκύνηση για λίγες ημέρες η  Τιμία  Εσθήτα  της Παναγίας  που ήρθε  στην πόλη του Ναυπλίου από την Μητρόπολη της Θήρας  και τον ιστορικό ναό   Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου  ,με την άδεια του  Μητροπολίτη  Θήρας, Αμοργού και νήσων  Επιφανίου.
Η Εσθήτα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου έως και την 25 Μαΐου 2017. Καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και άλλες  ακολουθίες.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ