Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ιερά Πανήγυρις εις την Ιερά Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους.

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και συμφώνως προς την Αγιορείτικη Παράδοση εορτάσθηκε, την Τρίτη της Διακαινησίμου, η κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους.
Εφέτος, λόγω της κακοκαιρίας και της συνεχούς βροχοπτώσεως δεν πραγματοποιήθηκε η καθ’ έτος Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Παναγίας, η οποία όπως προβλέπεται από το Τυπικό της Μονής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή της Διακαινησίμου, Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη στο κατάμεστο, από πιστούς και προσκυνητές από όλο τον κόσμο μεταξύ αυτών και του Πρέσβη της Γεωργίας κ. Ioseb Nanobashvili, Kαθολικό της Ιεράς Μονής, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ενώ την κυριόνυμο ημέρα τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Εν συνεχείᾳ, ακολούθησε Πανηγυρική Τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας ακούσθηκαν Αναστάσιμες Ευχές και λόγοι Πνευματικής Οικοδομής, τόσο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη όσο και από τον Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων π. Βασίλειο Γοντικάκη.