Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Συνάντηση Επιταφίων στην παραλία του Βόλου.

Μία λαοθάλασσα πιστών κατέκλυσε την παραλία του Βόλου, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως του Χριστού, Μεταμορφώσεως του Χριστού και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Επικεφαλής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές Αρχές.
Στον καθιερωμένο Χαιρετ
ισμό του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο Χριστός έφθασε στο υπέρτατο σημείο της ανθρώπινης ταπείνωσης, στον φυσικό θάνατο, για να μας ανοίξει και πάλι τις πύλες του Παραδείσου. Είναι αλήθεια ότι η λογική μας συγκρούεται μ’ αυτό το γεγονός. Ο πολιτισμός μας τονίζει πως μόνο αυτή μπορεί να δώσει εξήγηση σε όλα τα πράγματα. Τί τραγικό, όμως, αυτή η ίδια η λογική, που κατάφερε τόσα στην εποχή μας, την ίδια στιγμή δημιουργεί αδιέξοδα, τραγικά ερωτήματα για το τί είμαστε και ποιος ο σκοπός της ζωής μας. Τούτη τη στιγμή καταθέτουμε ένα μεγάλο «ναι» στην πίστη, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, άλλοι μέσα από την αμφιβολία, άλλοι μέσα από τον πόνο….
Είναι συγκλονιστικό το γεγονός αυτής της συνάντησης. Τούτη την ώρα όλοι οι Ορθόδοξοι συναντιόμαστε εδώ, για να διακηρύξουμε ότι δεν είναι εδώ το τέλος, αλλά η αρχή. Δεν πέθανε ο Θεός, αλλά ζει και βασιλεύει. Έφθασε μέχρι το φυσικό τέλος, για να καταργήσει τον Άδη και να διώξει από μέσα μας τον φόβο του θανάτου… Κρατήστε τις λαμπάδες αναμμένες. Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας και κανείς άλλος. Οι Χριστιανοί έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε και αυτή η ελπίδα γεμίζει χαρά την ψυχή μας, μας κρατά ενωμένους, να βιώνουμε το θαύμα καθημερινά, ακόμα κι αν κάποιες παράφωνες φωνές το αμφισβητούν…».