Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ TOY ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Την Δ΄ Κυριακή  των νηστειών 26 Μαρτίου 2017,  στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο,  τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου  Θεόκλητου. 








Κατά την θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει εις  χειροτονία του επί οκτώ συναπτά έτη διακόνου Ευαγγέλου Πολυχρονόπουλου. Ο διάκονος με περισσή ευλάβεια διακόνησε όλα αυτά τα έτη την Μητρόπολη Αργολίδος . Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο τον Β, τον οποίο διακόνησε μέχρι την εκδημία του. Συνέχισε να υπηρετεί την μητρόπολη Αργολίδος  επί του τοποτηρητή μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου. καθώς και  του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.








  Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μέσα σε κλίμα συγκινήσεως προέβει εις χειροτονία του Διακόνου Ευαγγέλου Πολυχρονόπουλου , σε Ιερέα, τονίζοντάς του πως πάντα πρέπει να παραμείνει διάκονος και να διακονεί με αγάπη. Ο νεοχειροτονηθείς, βαθιά συγκινημένος από το Μυστήριο της Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη  Αργολίδος για την τιμή που του έκανε, τον Μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητο ,την οικογένεια του, καθώς και  όσους παραβρέθηκαν στην χειροτονία του.














Στην χειροτονία παραβρέθηκαν οι  βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός  και Γ.Μανιάτης ,οι δήμαρχοι Άργους Δ.Καμπόσος , Ναυπλίου Δ.Κωστούρος , οαντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης , η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο αντιδήμαρχος Άργους  Δ.Κρίγγος , δημοτικοί σύμβουλοι από το Αργος και το Ναύπλιο, και πάρα πολύς κόσμος.















Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος με τον  Μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητο , τέλεσαν το τετραετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου του Β΄.









Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος (κατά κόσμον Δαμιανὸς Παχὴς) γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής (1932). Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στις 7.10' το πρωί, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄, έφυγε από την ζωή για την αιωνιότητα, σε ηλικία ογδόντα ενός ετών.
 
 STUDIO B&G