Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Γ΄ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ/


114 0835
Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, στην Ι. Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί καθώς και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, π. Γρηγόριος Μεντζελόπουλος και π. Δημήτριος Στεργιόπουλος.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στους λόγους του Υμνογράφου, στους οποίους η Θεοτόκος μας ονομάζεται «δένδρον ἀγλαόκαρπον» και «ξύλον εὐσκιόφυλλον», τονίζοντας ότι η Παναγία μας είναι το «νέο δένδρο», καρπός του οποίου είναι ο Χριστός και όποιος τρέφεται από αυτό το «νέο δένδρο» σώζεται, καθώς αυτό με την «σκιά» του προστατεύει όλους όσοι ευλαβώς επικαλούνται την μεσιτεία Της. Με αυτό το σκεπτικό, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κατέληξε ότι πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας αυτούς τους λόγους του Ποιητή, ώστε να μην απομακρυνθούμε από την σκέπη και την προστασία Της, γιατί, νομοτελειακά, ο «ήλιος» των βιοτικών μεριμνών θα μας «κάψει».
Στον επίλογο του κηρύγματός του εξήρε το έργο και την προσπάθεια που επιτελείται από το σύνολο των πιστών του Ι. Ναού υπό την καθοδήγηση των Εφημερίων, ώστε, παρά τους χαλεπούς καιρούς, να προχωρά σε ικανοποιητικό βαθμό η δρομολογημένη Αγιογράφηση του Ι. Ναού.