Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ομιλία του Μητροπολίτου μας για το Δημογραφικό Πρόβλημα.

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2017

Βαρυσήμαντη ομιλία, με θέμα «Εκκλ/κή προσέγγιση του Δημογραφικού Προβλήματος», εκφώνησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, στην Επιστημονική Ημερίδα, που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ένωση τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

Αφού παρέθεσε τα τελευταία στοιχεία της Δημογραφικής Έρευνας, σύμφωνα με τα οποία, μέσα στην επόμενη εικοσαετία, ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί κατά 500.000 έως και 1.000.000 άτομα, επεσήμανε ότι «οι ειδικοί της Δημογραφίας μας λένε ότι το 2030 ο πληθυσμός της χώρας μας θα είναι 8.000.000., όταν ο αντίστοιχος στην Τουρκία θα είναι 100.000.000 και στην Αλβανία 16.000.000! Βρισκόμαστε ενώπιον εθνικής καταστροφής!».
Ακολούθως, αναφέρθηκε στην κορυφαία αιτία του δημογραφικού εκτροχιασμού, την διαρκώς αυξανόμενη υπογεννητικότητα και τόνισε ότι «χωρίς να αρνείται ότι η παροχή οικονομικών κινήτρων είναι απαραίτητη για την ανάσχεσή του, η ποιμαντική εμπειρία της Εκκλησίας μας αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα είναι κατά βάσιν πνευματικό».
Στη συνέχεια ανέλυσε τα πνευματικά αίτια της υπογεννητικότητας, που είναι Α. ο συνεχής και συστηματικός εκφυλισμός του ιερού θεσμού της οικογένειας. Β. η ψυχολογική και πνευματική ανωριμότητα, που επιδεικνύεται είτε εντός του Γάμου και της, υπό οιασδήποτε μορφής, συμβίωσης, είτε εκτός. Γ. η ραγδαία αύξηση των εκτρώσεων στην πατρίδα μας, πέρα από κάθε φαντασία. Δ. η πλασματική ευδαιμονία, που διαμορφώθηκε στην πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες και μέσα της ανατράφηκαν οι νέες γενιές. Ε. η υποτίμηση της μητρότητας και Στ. η αποϊεροποίηση της κοινωνίας και η σχετικοποίηση της πίστης στον Θεό.
Στη συνέχεια παρέθεσε συγκεκριμένες, πρακτικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας μας, για την ανάσχεση του προβλήματος: η πριμοδότηση, ήδη από το 1999, με πρωτοβουλία του αξέχαστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, της γέννησης 3ο τέκνου στην πολύπαθη δημογραφικά περιοχή της Θράκης και η δημιουργία εκκλ/κών Παιδικών Σταθμών σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
«Η Εκκλησία μας εργάζεται συστηματικά», σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος «για την διαφύλαξη, ενίσχυση και προαγωγή του ιερού θεσμού της οικογένειας, γιατί πιστεύει στην οικογένεια. Σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναπτύσσεται η Ποιμαντική της οικογένειας. Λειτουργούν Σχολές Γονέων, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ζευγαριών, όπου διδάσκουν ειδικοί στις σχέσεις των συζύγων και στην τέχνη της οικογενειακής ζωής. Πολλά Κέντρα Συμπαραστάσεως Οικογενείας λειτουργούν, από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέχρι και τις παραμεθόριες Μητροπόλεις της πατρίδας μας, όπου προσφέρεται κάθε είδους βοήθεια, υλική και ηθική, σε άπορες  ή μονογονεϊκές οικογένειες, συζύγους σε ποικίλη κρίση, κακοποιημένες γυναίκες, εγκαταλειμμένα παιδιά.
Η Εκκλησία μας δε θα πάψει ποτέ να διακηρύσσει την αλήθεια, να προβάλει το μεγαλείο του Ευαγγελικού Λόγου, μέσα από τον Οποίο προσφέρονται λύσεις ζωής για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Το Δημογραφικό είναι τεράστιο εθνικό πρόβλημα, που απειλεί την ύπαρξη της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, ας πάψουμε να σκεπτόμαστε ωφελιμιστικά κι εγωιστικά και ας πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για την άμεση ανάσχεσή του, πριν να είναι πολύ αργά».  

Ολόκληρη η ομιλία μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.