Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου - Θεσσαλονίκης.

Την 26η του τρέχοντος μηνός Μαρτίου ε.έ., Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος και εορτάζει την Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό του Πολιούχο της πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και χοροστάτησε του Όρθρου.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονικής κ.κ. Άνθιμος, ομίλησε διδακτικότατα «περί Πίστεως και Απιστίας», αναλύοντας εκτενώς τα νοήματα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά για τις δυσκολίες που περνάμε ως Έλληνες αυτή την περίοδο, καθώς επίσης και στην μεγάλη προσφορά και συμβολή του Ιωάννου Καποδίστρια στην Πατρίδα μας.