Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_3179.JPG
  Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο αποκεκαλυμμένο Μυστήριο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, στο οποίο συμμετέχει η Παναγία μας, ελευθέρα βουλήσει και δέχεται στα παρθενικά Της σπλάχνα τον Υιό και Λόγο του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Πολλοί άνθρωποι αδυνατώντας να κατανοήσουν τούτο το μεγάλο Μυστήριο, το παρανόησαν.  Ο παλαιός Ισραήλ πορευόταν εν μέσω σκιάς θανάτου και τότε ο Κύριος προσλαμβάνει το ανθρώπινο φύραμα, το αγιάζει και ενώνει ξανά τη γη με τον ουρανό, αποκαθιστώντας τις σχέσεις μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων. Το κεφάλαιο αυτό της σωτηρίας που ψάλλουμε στο Απολυτίκιο του Ευαγγελισμού, δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Κύριό μας, την αιτία της υπάρξεώς μας, ο Οποίος μας χαρίζει τη Χάρη Του και την κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι ο Χριστός, μας καλεί να βιώσουμε την πραγματική ελευθερία, την αγάπη, αλλά και τη θυσία.
Παράλληλα κάλεσε τους πιστούς να ευχαριστήσουν την Παναγία μας που συνεργάστηκε για τη δική μας σωτηρία και θέωση.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι οι ήρωες του 1821, έχοντας μέσα στην καρδιά τους τον Ιησού Χριστό, αγωνίστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, δίδοντάς μας το παράδειγμα, ώστε να μένουμε εδραίοι στα θέματα της πίστεως και του Έθνους μας, όπως τα παραλάβαμε από τους πατέρες μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη η Δοξολογία στο Μητροπολίτικό Ναό, ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας, τον οποίο ανέγνωσε ο κ. Κωνσταντίνος Βέργος, διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση των στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως, καθώς και στο άγαλμα του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.
 
IMG_3137.JPG
 
IMG_3147.JPG
 
IMG_3161.JPG
 
IMG_3162.JPG
                                                                                           
 
IMG_3176.JPG
 
IMG_3177.JPG
 
IMG_3166.JPG
 
IMG_3188.JPG
 
IMG_3190.JPG
 
IMG_3201.JPG
 
IMG_3208.JPG
                                                                                                                                                         

IMG_3223.JPG

IMG_3228.JPG

                                                                 IMG_3235.JPG