Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Image00002 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και έψαλλε την Γ΄ Στάση των Οίκων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μαυραχάδων.

Στην ομιλία του ανέφερε: «Κοντεύουμε αδελφοί μου στην μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ως φιλόστοργη μητέρα μας η Εκκλησία θα υψώσει εμπρός μας τον Τίμιο Σταυρό για να μας ενδυναμώσει στον πνευματικό μας αγώνα, που αρχίσαμε. Με τη νηστεία, την μετοχή μας στις Ακολουθίες, με την πνευματική εγρήγορση προετοιμαζόμαστε να ζήσουμε το Πάθος και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας. Και δεν θα μπορούσε άλλο πρόσωπο εκτός από το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αυτή την περίοδο, να κατέχει κεντρικότατη θέση. Η Παναγία μας καθίσταται τύπος της Αναστάσεως».
Στη συνέχεια ανέφερε: «Σήμερα, όπως και τις προηγούμενες Παρασκευές ψάλλαμε ύμνους ωραίους, για να τιμήσουμε την κόρη της Ναζαρέτ, την Μαρία, την μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλων μας, η οποία ανακαινίζει την σχέση Θεού και ανθρώπου. Και την ανακαινίζει με την σάρκωση του δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».
Image00001
Image00002
Image00003