Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κυριακή Δ' Νηστειών στην Ιστορική Μονή Παναγίας Δαμάστας.

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου  Δαμάστας, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή Δ' Νηστειών, 26 Μαρτίου.
          Η Ιερά αυτή   Μονή υπήρξε προπύργιο στην Επανάσταση του 1821. Σε αυτήν ύψωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως ο εθνομάρτυς Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας και ξεκίνησε ο αγώνας για την λευτεριά στη Ρούμελη, και αμυνόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος σφαγιάσθηκε μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής  Νεόφυτο και άλλους πατέρες.

           Το μοναστήρι  ήταν κέντρο των αγωνιστών του 21. Εκεί έβρισκε καταφύγιο ο Αθανάσιος Διάκος και ο οπλαρχηγός Ιωάννης Πανουργιάς,  καθώς επίσης αποτελούσε και άσυλο για όλους τους υπό των Τούρκων  διωκωμένους.
          Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ένδοξο ιστορικό του μοναστηριού και ετόνισε ιδιαιτέρως την συμβολή του ιερού κλήρου στην Επανάσταση του 1821 και στους αγώνες τους και τις θυσίες τους  για την  ελευθερία της Πατρίδος μας.
          Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές να έχουν την ευλογία της Παναγίας   και ιδιαιτέρως  στην Οσιοτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα και στην αδελφότητα, η Υπεραγία Θεοτόκος να τις ενδυναμώνει και να τις στηρίζει για να συνεχίσουν την ιστορία της Ιεράς Μονής, προς δόξαν Θεού και σωτηρία των ανθρώπων.
                    Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο αρχονταρίκι της Μονής προσεφέρθη κέρασμα σε όλους.