Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).



Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για την εορτή του Ευαγγελισμού, που είναι «της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις».

Τελούμε μια Ακολουθία αφιερωμένη στην Παναγία, όπου σύμφωνα με την παράδοση τον προγόνων μας Καστοριανών, τελούνταν η λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας, και μέσα στον καιρό της δουλείας παρακαλούσαν την Παναγία να τους σκεπάζει, να τους δίνει το φρόνημα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά και να συναντηθούν, συγχρόνως, μεταξύ τους, για να μιλήσουν γι’ αυτήν την πολυπόθητη ελευθερία.
Μπορούμε κι εμείς να πλησιάσουμε την Παναγία σήμερα, και αν την τιμούμε και την ευλαβούμαστε, εκείνη θα μας σκεπάζει, θα μας προστατεύει, θα μεσιτεύει για μας, και θα γίνεται για τον καθένα μας η παρήγορος χορηγός.
Και κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ λέγοντας ότι, δεν θα πρέπει να ακολουθούμε στην πίστη την λογικοκρατούμενη εποχή μας, αλλά αυτήν την παράδοση της Εκκλησίας μας, η οποία ξέρει να τιμά το πρόσωπο την Παναγίας.
Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός λιτάνευσαν την εικόνα της Παναγίας, στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και μέσα από το άλσος της Φανερωμένης έφτασαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο, όπου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση.
Έτσι, αναβίωσε και φέτος ένα παλιό έθιμο των Καστοριανών, λιτανεύοντας την ημέρα αυτή την εικόνα της Παναγίας, οι οποίοι στο τέλος περνούν κάτω από την εικόνα ζητώντας τη μεσιτεία και την προστασία της.