Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού και η Δ' Στάση των Χαιρετισμών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).



Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για την Παναγία, την οποία για να πλησιάσει κανείς θα πρέπει να διαθέτει αγγελική καθαρότητα.

Και συνέχισε χρησιμοποιώντας μια ομιλία του Αγίου Επιφανίου Επισκόπου Κύπρου, ο οποίος χαρακτηρίζει την Παναγία «Χαίρε Κεχαριτωμένη, η πύλη των Ουρανών». Είναι η πύλη, από την οποία διόδευσε ο λόγος του Θεού, χωρίς να φθείρει την παρθενία της. Γι’ αυτό και είναι παρθένος η Παναγία, πριν από τον τόκο, κατά τον τόκο, και μετά από τον τόκο, αειπάρθενος. Είναι η πύλη, από την οποία θα περάσουμε κι εμείς για να εισέλθουμε στη Βασιλεία των Ουρανών.
Η Παναγία, επίσης, κατά τον Άγιο Επιφάνιο, είναι η νοερά κλίβανος, η το πυρ και τον άρτον της ζωής έχουσα. Η Παναγία έφερε στην αγκαλιά της, το πυρ της θεότητος, τον μονογενή Υιό και λόγο του Θεού, χωρίς να φλεγεί απ’ αυτό. Αλλά και σ’ αυτόν τον νοερό κλίβανο ψήθηκε ο άρτος της ζωής, ο Χριστός.
Και κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, λέγοντας ότι, η Παναγία, η μητέρα του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού, είναι και δική μας μητέρα. Είναι η ευεργέτιδα, όπως λέει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, πάσης της φύσεως και όλης της οικουμένης. Απλώνει τις δωρεές της σε κάθε άνθρωπο, που θα φτάσει στη δική της ευσπλαχνία και θα ζητήσει την προστασία της και το έλεός της.
Σ’ αυτήν, λοιπόν, να εναποθέσουμε την ελπίδα μας και την προσδοκία μας, και να την παρακαλέσουμε να μας σκεπάζει με τον μανδύα των δραστικοτάτων ικεσιών της, να πρεσβεύει για τη σωτηρία μας, να σκεπάζει την Πατρίδα μας και το γένος μας.