Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 5 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε κατά την διάρκεια του Εσπερινού την μοναχική κουρά του κ. Δημητρίου Πασατά στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνας Ναούσης. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Δαυίδ εις τιμήν του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία και εις μνήμην του μακαριστού ιερομονάχου Δαυίδ του Αγιορείτου, ο οποίος ανήκε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης. 
Στον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός.

Την επομένη, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (26/3), ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Δαβίδ στον κατάμεστο ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας.
Κατά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι πρότυπο για κάθε κληρικό είναι ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος ήρθε για να διακονήσει και όχι για να διακονηθεί και όλο το έργο Του το χαρακτηρίζει η αγάπη και η ταπείνωση. Αυτό το πνεύμα συνέστησε ο Σεβασμιώτατος και στον χειροτονούμενο, το πνεύμα της διακονίας, της αγάπης και της ταπεινώσεως.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Φραγκάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης Κρήτης.
Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, πνευματικός του π. Δαβίδ, και πολυάριθμοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, άλλων Μητροπόλεων και από το Άγιον Όρος, ενώ μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών αρχών παρέστη η Δήμαρχος Σκύδρας κα Αικατερίνη Ιγνατιάδου.

Ο ευλαβέστατος νεοχειροτονηθείς Διάκονος Δαβίδ είναι 25 ετών και απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλωρίνης. Θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας. Άξιος!
Σάββατο 25 Μαρτίου - Κουρά









Κυριακή 26 Μαρτίου - Χειροτονία