Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Κυκλοφορήθηκε ο 6ος Τόμος των ΕΡΓΩΝ του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2017


Εκδόθηκε και κυκλοφορήθηκε, από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τις Εκδόσεις «Ακρίτας», ο 6ος Τόμος των ΕΡΓΩΝ του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος. Ο Τόμος έχει τίτλο «Σχεδιάσματα Ομιλιών Α΄» και περιλαμβάνει 91 ιδιόχειρα σχεδιάσματα των ομιλιών που εκφώνησε την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, από το 1967 ως το τέλος της ζωής του, ως Αρχιμανδρίτης, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Τα εν λόγω σημειώματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, γιατί διασώζουν τον ιδιαίτερο γραφικό του χαρακτήρα, τον οποίο ο μελετητής θα δει να εξελίσσεται και να σχηματοποιείται με το πέρασμα των χρόνων. Κυρίως, όμως, είναι πολύτιμα, γιατί καταγράφουν και αποκαλύπτουν την εξέλιξη και την ωρίμανση της θεολογικής του σκέψης, αλλά και της Ποιμαντικής του ευθύνης, όταν πια ως Αρχιερεύς απευθύνεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας. Δημοσιεύονται αυτούσια, αλλά και δακτυλογραφημένα, προκειμένου ο μελετητής να μη δυσκολευτεί στην ανάγνωσή τους, αφού κάποιες φορές ο γραφικός του χαρακτήρας γίνεται δυσνόητος ή δυσδιάκριτος, λόγω και της παλαιότητας πολλών χειρογράφων.
          Είναι βέβαιον ότι η δημοσίευση των χειρογράφων του αειμνήστου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συμβάλει περαιτέρω στη μελέτη της αλησμόνητης προσωπικότητας ενός ηγέτη μεγίστου εκκλ/κού και εθνικού βεληνεκούς, από τους τελευταίους δεινούς ρήτορες της δημόσιας ζωής. Θα ωφελήσει, όμως, τα μέγιστα και όλους εκείνους που αγωνίζονται να διακονήσουν Θεοφιλώς τον ιερό άμβωνα, κληρικούς και λαϊκούς κήρυκες του Θείου Λόγου, για προσφέρουν στο λαό μας το  μήνυμα της εν Χριστώ ζωής και σωτηρίας.
          Τον Τόμο προλογίζει ο Πρωτ. Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, εκλεκτός και στενότατος συνεργάτης του Μακαριστού Πρωθιεράρχου, υπεύθυνος του πολύτιμου αρχείου του. Την έρευνα, συλλογή και επιμέλεια των κειμένων έχει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, πνευματικό τέκνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου, ο οποίος υπογράφει και την εκτενή εισαγωγή.
          Ο 6ος Τόμος, όπως και οι πέντε προηγούμενοι, διατίθεται σε όλα τα εκκλ/κά βιβλιοπωλεία.