Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΘΙΚΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017.


114 1610
Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων. Το σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννης Περαχωρίτης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στον εορτασμό της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου ο Θεός συγκαταβάς καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος για να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος από την φθορά και τον θάνατο, αλλά και για τους λόγους που οι πρόγονοι μας επέλεξαν συμβολικά την ημέρα του Ευαγγελισμού για να ξεκινήσουν την Επανάσταση και να αποτινάξουν τον βαρύ ζυγό της δουλείας.       
114 1679
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό. Ομιλήσας προς τους ευσεβείς Χριστιανούς αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ερμήνευσε τον 121ο ψαλμό. Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του τονίζοντας την αναγκαιότητα να ζούμε κοντά και εντός της Εκκλησίας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κατακτήσουμε την ποθητή «άνω Ιερουσαλήμ».