Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καστοριά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).



Επισήμως και με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και η επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, και με τη συμμετοχή Ιερέων της τοπικής Εκκλησίας και των Διακόνων.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, επί τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού και τη επετείω της Ελληνικής Επαναστάσεως του ’21.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την επέτειο της Επαναστάσεως, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μία αριστούχος μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. Αμέσως μετά, ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Παρόντες στη Δοξολογία ήταν ο Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Υφυπουργός Εργασίας κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, η Βουλευτής Σύριζα Καστοριάς κα Ολυμπία Τεληγιορίδου, η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Συνταγματάρχης 15ου Σ/Π, ο Διευθυντής της Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και σύλλογοι, πολλοί μαθητές και πλήθος πιστών.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πλατεία Μακεδονομάχων για την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση των στεφάνων ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.