Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ.


Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.
Ταυτόχρονα όλα τα χείλη των Ορθοδόξων Χριστιανών ψέλνουν με όλη την δύναμη της ψυχής το « Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια». Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε… Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην…
Ανήκουμε σε μια χώρα που είναι μικρή στο χώρο, αλλά απέραντη στο χρόνο. Είναι μια φλούδα γης και όπως την προσδιόρισε ο Γεώργιος Σεφέρης, είναι ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου.
Το Δημοτικό Ωδείο της πόλεως μας στολίστηκε και φέτος στα γιορτινά του και υποδέχθηκε τους μικρούς πρωταγωνιστές… τα κατηχητόπουλα όλων των ενοριών της Μητροπόλεως μας με παλμό και ενθουσιασμό, υπό την επίβλεψη των αξίων κατηχητών και κυρίως της υπευθύνου της εορτής κ. Μαρίας Παπακαλούση, έδωσαν τα δικά τους μηνύματα στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Ποιήματα, δρώμενα, χορευτικά, παραδοσιακές ενδυμασίες, οι παρουσιαστές μας, χορωδίες, μουσική πανδαισία…
Ο κόσμος συμμετείχε στην εορταστική ατμόσφαιρα τόσο με την παρουσία του όσο και με το θερμό χειροκρότημα… ενώ ο πνευματικός μας Πατέρας, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος έλαβε στο τέλος της γιορτής τον λόγο και συνεχάρη όλους τους διοργανωτές, τονίζοντας ιδιαίτερα την αξία της αληθινής γνώσης των ιστορικών γεγονότων ούτως ώστε τα παιδιά μας να μαθαίνουν την αυθεντική ιστορία στους χώρους της παιδείας. Σιγά σιγά και αφού πρωτίστως βγάλαμε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, αρχίσαμε να ξεστολίζουμε την αίθουσα που μας παραχώρησε ευγενώς η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου… οι καρέκλες άδειασαν… η αυλαία έκλεισε… σκέψεις πολλές…
Σήμερα, που η ιστορία φαίνεται ότι γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην περιοχή μας και η χώρα μας βιώνει μια πνευματική, οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση.
Σήμερα, που ξαναπληρώνουμε σαν χώρα και σαν λαός την άγνοια της ιστορίας μας, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!
Αυτά τα παιδιά μας καλούν να ακούσουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τις θεϊκές συμβουλές και να αγαπήσουμε αληθινά το συνάνθρωπό μας, βάζοντας το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό.
Μας καλούν να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που με κάθε τρόπο εισβάλλουν στη ζωή μας και μας οδηγούν στην κοινωνική αδιαφορία και την ηθική κατάπτωση.
Μας καλούν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επαναστατήσουμε ενάντια στον κακό μας εαυτό! Να βελτιωθούμε και ως άτομα και ως πολίτες, μα περισσότερο σαν Χριστιανοί!!!
Χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά… αλλά όλοι μαζί!!!
Όπως, λέει κι ο Μακρυγιάννης: «Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι.
Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»;
Όταν αγωνιστεί μόνος του να φκειάση ή να χαλάση, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάσουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ».