Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου 1821 στον πανηγυρίσαντα Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης.

081
Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.
Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο παρουσία των αρχών του τόπου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος,, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο κ. Νικόλαος Κουφός, συγγραφέας και διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Αμέσως μετά οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησαν η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Λυκούργου και η παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Κεντρική πλατεία από τη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας.
001 (2)002 (2)081079083070065076068086
Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας καθώς και η Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Κονίδης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα.
Κατακλείοντας την θρησκευτική τελετή ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για το ελπιδοφόρο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ευχήθηκε η Παναγία να έχει τον ευσεβή λαό μας πάντα υπό την σκέπη Της.
018 023 014  011 016 019 020 026 030 034 042 046  051 055