Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον κ. Μαργαρίτη Δουμουσιάρη.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2017

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής (26/2) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τις τρεις μεγάλες αρετές, για τις οποίες μίλησε ο Ιησούς στο Ευαγγελικό ανέγνωμα της ημέρας, την συγχωρητικότητα, την νηστεία και την ελεημοσύνη, ως αντίδοτο στο πάθος της φιλαργυρίας και του πλουτισμού, εισαγάγοντας, με τον τρόπο αυτό, τους πιστούς στη λογική της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον κ. Μαργαρίτη Δουμουσιάρη, για την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά του στο έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας και της ενορίας, για περισσότερα από 60 χρόνια. Το μεγάλο βιογραφικό του τιμωμένου ανέγνωσε ο Εφημέριος του Ναού π. Αντώνιος Χατζημιτούλας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κλίμα της εμπιστοσύνης που ενέπνεε ο κ. Δουμουσιάρης, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας του και τον ευχαρίστησε από καρδιάς, εκ μέρους της Τοπικής μας Εκκλησίας, γιατί «λειτούργησε όλα τα χρόνια ως υπόδειγμα ανιδιοτελούς ανθρώπου, που στάθηκε ικανός να διαχειριστεί τα πράγματα της Εκκλησίας, με τιμιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης».
Αντιφωνώντας, ο τιμηθείς κ. Δουμουσιάρης, με συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και δεσμεύθηκε για την προσφορά των υπηρεσιών του, όταν και εφόσον χρειαστεί.