Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Θυρανοίξια της μεταποιημένης αίθουσας του σχολείου ως νέου ναού στην Μελία Έβρου.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2017 τελέσθηκε στο χωριό Μελία της περιοχής των Φερών τα θυρανοίξια του νέου Ναού του οικισμού από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.


Ο νέος Ναός επ' ονόματι (όπως και ο παλαιός) του Προφήτου Ηλία, κατασκευάσθηκε με τροποποίηση μίας αίθουσας του παλαιού δημοτικού σχολείου του χωριού, καθώς ο παλαιός Ναός είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και είχε χαρακτηρισθεί επικίνδυνος. Το κόστος της μετατροπής-ανακαίνισης της αίθουσας του σχολείου σε ναό ανέλαβε η εταιρία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης μας με τους ιερείς των Φερών και της γύρω περιοχής και παρουσία των κατοίκων της Μελίας πραγματοποίησαν μια σύντομη ακολουθία θυρανοιξίων στον νέο ναό του οικισμού. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκότσης, ο Στρατηγός-Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Μπουζέλος ο Ταξίαρχος της 31ης Ταξιαρχίας των Φερών, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρίας ΤΕΡΝΑ που έκαναν την δωρεά της ανακαίνισης της αίθουσας και της μετατροπής σε Ναό.


Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Εταιρίας ΤΕΡΝΑ για την δωρεά που στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της στήριξης και της βοήθειας των ανθρώπων στο πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Φερών για την παραχώρηση του σχολείου και για τη συνεχή συμπαράσταση και συναντίληψη στα προβλήματα των κατοίκων του δήμου. Αντιστοίχως ωμίλησαν ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκότσης και ο εκπρόσωπος της Εταιρίας ΤΕΡΝΑ.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι του χωριού που βλέπουν πλέον να επιλύεται ένα σοβαρό πνευματικό πρόβλημα με την μεταφορά του Ναού στο σχολείο.
















Φωτογραφίες: Νικόλαος Γκότσης