Τον της μετανοίας καθηγητήν και της ερήμου πολιούχον, Αντώνιον τον Μέγαν και τον μαθητήν του Μέγαν Αθανάσιον, τον Στύλο της Εκκλησίας, τον ταυτόσημον της αρετής («Ἀθανάσιον ἐπαινῶν, ἀρετὴν ἐπαινέσομαι» λέγει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος) εορτάζει η Εκκλησία μας την 17η και 18η Ιανουαρίου.
Η Τοπική μας Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των δύο Αγίων στους Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας που φέρουν το όνομά τους.

Το εσπέρας της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου ε.έ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη Λιβαδειά τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.
Το πρωΐ της 17ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Τανάγρα με την συμμετοχή των ιερέων της περιοχής και των πιστών.
Το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της πόλεως των Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π.Σιλουανός. Μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου στο Πυρί, με την συμμετοχή του κλήρου, των αρχόντων, και πλήθους πιστών της πόλεως των Θηβών.
Ανήμερα της 18ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Άρμα Θηβών και κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.