Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ: "ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ"

Ώρα 2 μμ (η ώρα της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος) τελέσθηκε η λιτάνευση της αγίας Εικόνος της Ευαγγελιστρίας με κάθε εκκλησιαστική τάξη, της οποίας επικεφαλής ετέθη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' με τη συμμετοχή των Ιερέων, της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και των τα πρώτα φερόντων ως και το πρωί.
Από τη Μύκονο κατεφθασαν στην Τήνο για να συμμετάσχουν στη λιτανεία ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κων. Κουκάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνιος και Μυκόνιοι προσκυνητές.

Ο Σεβ. στην εξέδρα "Παντανάσσης" μετά την καθιερωμένη δέηση μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος κυρίως στους μαθητές: "η σημερινή παγερή ημέρα μέσα στην καρδιά των χειμώνα, ζεσταίνει τις καρδιές μας και μας δίνει προοπτική και όραμα που ομως δεν μπορούμε πουθενά αλλού να τα οικοδομήσουμε παρά μόνο στις καρδίες και στα μάτια σας και οφείλουμε όλοι να το πράξουμε αυτό... Η Πολιτεία που πρέπει να στηρίξει ακόμα περισσότερο την Παιδεία και τα σχολεία σας, οι γονείς σας που τόσο μοχθούν για εσάς, οι εκπαιδευτικοί μας και διδάσκαλοί σας, η Εκκλησία με την προσευχή της η οποία με τις ποιμαντικές κοινωνικές δράσεις της στηρίζει τα Σχολεία στο μέτρο του δυνατού, με κορωνίδα όλων, για την Τήνο, το Ιερό Ίδρυμα που από της συστάσεώς του έθεσε ως πρωταρχικό σκοπό του τη στήριξη της Παιδείας... Η σημερινή εορτή είναι η δική σας εορτή!"
Και διηγηθείς διδακτική ιστορία κατέληξε "... να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και με τους άλλους, να αγαπάτε τους διπλανούς σας και να μη ζήσετε ποτέ εγκλωβισμένοι στο κελί του εγωισμού και της αυταρέσκειας. Να είστε βέβαιοι, ότι σε κάθε σας προσπάθεια έχετε την προσευχή μας και κυρίως έχετε την προσευχή και την προστασία της Παναγίας μας".
Κατά τη διάρκεια της λιτανέυσεως το ιερό κουβούκλιο έφεραν εκ περιτροπής επι των ώμων τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πολιτευτές των Κυκλάδων, οι αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, Τήνιοι και προσκυνήτες και κυρίως μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκείων της Τήνου, ενώ τιμές απέδωσαν με συριγμούς τόσο τα επιβατηγά/οχηματαγωγά SUPERFERRY και BLUE STAR PAROS κατά την άφιξή τους, καθώς και το πλωτό του Λιμενικού Σώματος που ήταν προσορμισμένο στον προ της εξέδρας "Παντανάσσης" προβλήτα.
Συγκινητική ήταν η στιγμή της στάσης του ιερού κουβουκλίου προ των πυλών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ιερού Ιδρύματος οπου γέροντες και γερόντισσες με τη βοήθεια του προεδρου του Δ.Σ. κ. Ευαγγ. Καλογήρου και των εργαζομένων σε αυτό με όλη τους τη σωματική αδυναμία προσεκύνησαν την αγία Εικόνα.
Κατά την άφιξη της αγίας Εικόνος στο Ιερό Ίδρυμα υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής, ανεπέμφθη επιμνημόσυνη δέηση προ των τάφων των κτητόρων, όπου ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος κατεθεσε στέφανο και εξεφώνησε σύντομο λογίδριο.
Η Αγία Εικόνα υπό την ψαλμώδηση του "Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλη, αινείτε ουρανοί Θεού την δόξαν" από τους Ιεροψάλτες εισόδευσε στο Ναο, ετέθη σε προσκύνηση προ του Ιερού Βήματος, από όπου ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής κ. Ευάγγ. Καλογήρου ανέγνωσε τον απολογισμό του έτους 2016.
Ακολούθως τελέσθηκε ο Εσπερινός της αύριον.
Τον συντονισμό και την ευθύνη της εκκλησιαστικής τάξεως είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.