Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εορτή Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου Καππαδοκίας.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 εορτάσθηκε στη Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η μνήμη του Καππαδόκα Οσίου Δημητρίου από το χωριό Μιστί.


Τα λείψανα του Οσίου μέχρι προ λίγων ετών φυλάσσονταν από τον Σύλλογο Καππαδοκών της περιοχής μας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ιάννα και παρεδόθησαν στην Μητρόπολή μας και ειδικότερα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Για την πανήγυρη του Οσίου Δημητρίου προσεκλήθησαν και ήρθαν στην πόλη μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. 

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι τοπικοί Άρχοντες, μέλη των Καππαδοκικών σωματείων του νομού μας και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ωμίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. Ο Μητροπολίτης μας αντιφώνησε τον Σεβ. Δέρκων και τον ευχαρίστησε μαζί με τον Σεβ. Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ για την χαρά του ερχομού τους για την εορτή του Καππαδόκα Οσίου Δημητρίου. Ευχαρίστησε επίσης τον π. Θεόκλητο, τον Πρόεδρο του Εκκλ. Συμβουλίου του Ναού για τον ευτρεπισμό της εορτής καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου των Καππαδοκών για την συνεχή αρωγή τους στην ανάδειξη του Οσίου Δημητρίου.

Ακολούθησε η αρτοκλασία στην μνήμη του Οσίου, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα στον Σύλλογο των Καππαδοκών όπου ο Σεβ. Δέρκων έκοψε την βασιλόπιτα του Συλλόγου.