Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κουρά Μοναχού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο.

Μέσα σε κλίμα βαθείας θρησκευτικής κατανύξεως, τελέσθηκε το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, η μοναχική κουρά του Ελευθερίου Ζαχαρούδη, ο οποίος και έλαβε το όνομα Παλλάδιος.
Της ακολουθίας προηγήθη η ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής των Τριών Ιεραρχών. Εν συνεχεία ετελέσθη η ακολουθία της μοναχικής Κουράς, της οποίας προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από πλειάδα Ιερομονάχων κυρίως της Μητροπόλεως, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, απηύθυνε λόγους μεστούς πνευματικών νουθεσιών προς τον νεοκαρέντα μοναχό, ευχόμενος πατρικώς, όπως η Χάρις του Κυρίου επισκιάζει τον νέον αδελφό Παλλάδιο. Επίσης στην ομιλία του διευκρίνησε και το νέο όνομα του αδελφού κάνοντας αναφορά στο σπουδαίο έργο του Οσίου Παλλαδίου, πιστού και αφοσιωμένου μαθητού έως τέλους του Ιερού Χρυσοστόμου.
Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2016, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Μοναχός Παλλάδιος θα λάβει από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικησιάνης, τόπου καταγωγής του.