Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ & ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.


107 7350
Την Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2017, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τιμώντας την εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των γραμμάτων, τέλεσε Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο. Εκεί, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, εκπαιδευτικών και μαθητών χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Άγγελο Λιάκη, με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους και κυρίως για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο, την Εκκλησία, τις επιστήμες και την παιδεία. Στην συνέχεια, απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο του επεσήμανε την σπουδαιότητα του μεγάλου αυτού λειτουργήματος, που αναλαμβάνει μέσω της Χειροτονίας του και την αναγκαιότητα να επιτελεί την διακονία του με την ίδια θέρμη, από την αρχή έως το τέλος έχοντας ως πρότυπό του τους Αγίους Τρείς Ιεράρχες αλλά και τον μακαριστό ιερέα πατέρα του Αιδεσ. π. Βασίλειο Λιάκη, ώστε να καταστεί και αυτός με την σειρά του πρότυπο για την οικογένεια και το ποίμνιόν του. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας ότι η Ι. Μητρόπολή μας θα εισάγει ακόμη ένα νέο μέλος στον Ι. Κλήρο, τον κ. Διονύσιο Γεννηματά, ο οποίος κατάγεται από το Ξυλόκαστρο και την προσεχή Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, παραμονή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού θα καρεί μοναχός, υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονύσιου, στην Ι. Αγρυπνία που θα τελεστή επ’ αυτού στην Ι. Μονή Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» Καλετζίου.