Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Δημήτριος Τσελεγγίδης, Σχολιασμός μετά τη Σύνοδο.

30/06/2016
Μετά την αυτοαποκαλούμενη μεγάλη Σύνοδο των ολίγων (Ορθοδόξων) Χριστιανών εις το κολυμπάρι της Κρήτης, ο αγώνας μας πλέον στο παρών Ορθόδοξο Χριστιανικό Blog θα επιδοθεί επί μακρών εις της έγκυρων ενημέρωση σας αγαπητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αδελφοί με τις Ορθόδοξες δογματικές θέσεις τις οποίες θα προβάλουμε στην αγάπη σας, δανεισμένες από αναλύσεις (βίντεο και κείμενα) ορθοδόξων Αρχιερέων, Ιερέων, Καθηγητών πανεπιστημίου και απλών Ορθοδόξων Χριστιανών αδελφών.

Ο κύριος λόγος της εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας, η αναζήτηση, οι αφετηρίες της και οι μεθοδολογικές συνέπειες αυτής της αναζήτησης (video).



Ο Ἴονελ Οὐνγκουρεάνου στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής.

«Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016»ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΩΝΟΣ.


104 8218
Με τον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο «Βήμα του Γαλλίωνος», στην Αρχαία Κόρινθο, κορυφώθηκαν κι εφέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου 28 και 29 Ιουνίου 2016 προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας και Πολιούχου Κορίνθου Αγίου Αποστόλου Παύλου.
Το κορυφαίο αυτό θρησκευτικό γεγονός, που αναμένεται με μεγάλη χαρά από τους Κορινθίους, επισφράγισε την τιμή και τον σεβασμό τους στον «πνευματικό» τους πατέρα και προστάτη, αποδίδοντας την ευγνωμοσύνη τους στον τόπο που έζησε και περπάτησε επί έναν και ήμισυ χρόνο, μέσα στην φυσική ομορφιά της Κορινθιακής γης και στον επιβεβαιωμένο και από την Αρχαιολογική σκαπάνη χώρο, δεχόμενοι τον αγιασμό και την ευλογία.

Εορτή της Συνάξεως των 12 Αποστόλων στη Στυλίδα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε σήμερα 30 Ιουνίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων που βρίσκεται στη θέση Βασιλικά στην Παραλία Στυλίδος, Χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
           Το Ιερό παρεκκλήσιο ανηγέρθη το έτος 1920 και   είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Μπαρούτη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος στην Κατασκήνωση.

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2016


Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Πέμπτη 30/6, όπου από την Δευτέρα 27/6 φιλοξενούνται περίπου 100 αγόρια των σχολικών τάξεων του Δημοτικού. 
Ο Σεβασμιώτατος γευμάτισε μαζί με τα παιδιά, τα οποία και παρουσίασαν κατασκηνωτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Γιατί δέν ὑπέγραψα τό κείμενο «Σχέσεις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρός τόν λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον» Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου.

Διαβάστε τὸ κείμενο σὲ pdf ἀρχεῖο

Διαδίκτυο και πνευματική ζωή (video).



Ο Αρχιμανδρίτης Ελισαίος, Καθηγουμένος της Ιεράς Μονής Σύμωνος Πέτρας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής.

Η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ).

Του Βαγγέλη Καρπαθάκη στην Romfea.gr

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Καρβούνης καθώς και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όμορων Μητροπόλεων.
η συνέχεια Εδώ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι Απόστολοι είναι οι Ευαγγελιστές των εθνών, όχι των εθνικισμών!» - Εορτάστηκε στην Αγριά η Σύναξη των Αγίων Αποστόλων (Βίντεο).

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2016

  
Την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων εόρτασε λαμπρώς η Τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγριάς, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Η Εορτή του Αγίου Γαϊου στους Παξούς.

 
IMG_0562.JPG
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνου Κωνσταντά, καθώς και λοιπών Ιερέων, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Γαϊου στους Παξούς.

Ο Σεβασμιώτατος στον Ναό των Αγίων Αποστόλων Ντολτσό (ΦΩΤΟ/



Στον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της περιοχής Ντολτσό στην πόλη της Καστοριάς λειτούργησε σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, οι Ιερείς π. Μιχαήλ Λιάνος και π. Χρήστος Μεσημέρης και ο Διάκονος π. Ιάκωβος και με την παρουσία πολλών πιστών χριστιανών.

Τιμώντας τον Απόστολο Παύλο στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου.

Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου.

Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, οι Μητροπολίτες Άρτης κ. Ιγνάτιος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κορωνείας κ. Παντελεήμων και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, Υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας κ. Μαίρη Πίνη, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, κληρικοί και λαϊκοί.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Εορτάζει την Παρασκευή 1η  Ιουλίου το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στο Ναύπλιο, που βρίσκεται στο λόφο της Ακροναυπλίας, κάτω από το μαγευτικό φρούριο της πόλης, το Παλαμήδη.
 Ο πανηγυρικός εσπερινός ,ημέρα Πέμπτη, θα αρχίσει στις 8:00 μ.μ. και μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας των Αγίων. Την επόμενη ημέρα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 7:00 π.μ.

Την 1ην του μηνός Ιουλίου, Άγιοι Κοσμᾶς καὶ Δαμιανὸς οἱ Ἀνάργυροι.

Οἱ Ἅγιοι Ἀνάργυροι Κοσμᾶς καὶ Δαμιανός, οἱ ὁποῖοι ἔζησαν τὴν ἐποχὴ ποὺ αὐτοκράτορας τῶν Ρωμαίων ἦταν ὁ Κάρυνος, ἦταν γιατροὶ στὸ ἐπάγγελμα καὶ παρεῖχαν ἰάσεις σὲ ὅλους ὅσους εἶχαν ἀνάγκη, καὶ γιὰ ἀντάλλαγμα δὲν ἔπαιρναν χρήματα, ἀλλὰ τὸ μόνο ποὺ ζητοῦσαν ἦταν νὰ πιστέψουν στὸν Χριστό. Κάποιοι ὅμως καλοθελητὲς διέβαλαν τοὺς ἁγίους στὸν αὐτοκράτορα καὶ τοῦ εἶπαν ὅτι οἱ θεραπεῖες καὶ τὰ θαύματα ποὺ ἐπιτελοῦσαν τὰ ἔκαναν μὲ μαγικὲς τέχνες.

Την 1ην του μηνός Ιουλίου, Ἅγιος Κωνσταντῖνος ὁ Θαυματουργός ὁ Ἀλαμάνος καὶ οἱ σὺν αὐτῷ.

«Οὐκ ἔστι πόλις ἢ τόπος, ὅπου τῶν ὀρθοδόξων ἡμῶν οὐ προχέονται ὑπὲρ εὐσέβειας τὰ αἵματα», λέει κάπου μὲ βαθιὰ συγκίνηση καὶ χριστιανικὴ καύχηση ὁ εὐλαβής τῆς Ὀρθοδοξίας ἱεράρχης Νεκτάριος, Πατριάρχης Ἱεροσολύμων 1661-1669.
Δὲν ὑπάρχει δηλαδὴ πόλη ἢ τόπος στὸν χῶρο τῆς Ὀρθοδοξίας, ποὺ νὰ μὴν ἔχει βαφεῖ μὲ μαρτυρικὸ αἷμα.
Τὰ λόγια αὐτά, λόγια μεγάλα κι ἀληθινὰ ποὺ ἰσχύουν γιὰ ὅλη τὴν Ὀρθοδοξία, ἰσχύουν πολὺ καὶ γιὰ τῆς Κύπρου τὸ νησί.

Την 1ην του μηνός Ιουλίου, Ὅσιος Λέων ὁ Ἐρημίτης.

Ἦταν ἀσκητής, ποὺ ζοῦσε γυμνὸς λόγω αὐστηρῆς ἀσκήσεως. 
Ἀπεβίωσε εἰρηνικά.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σ’ εκείνους που αγαπούν το Θεό, όλα συνεργούν γιά το καλό τους.

a4Όταν βλέπεις τα όνειρα,
τις επιδιώξεις
και τα έργα σου 
κάποιες φορές 
να γίνονται στάχτη κι αποκαΐδια,
μην απελπίζεσαι.

Κάποτε ένας ναυτικός βρέθηκε ναυαγός σ’ ένα ακατοίκητο τροπικό νησί μόνος κι έρημοςΜε πολλούς κόπουςχωρίς εργαλείαεργαζόμενος μόνο με τα χέρια του, κατάφερε ναφτιάξει μια ξύλινη καλύβα για να μπορέσει να προστατευτεί κατά την περίοδο των βροχώνΠράγματι είχε μόλις τελειώσει την καλύβα όταν άρχισε να βρέχει ασταμάτηταΌμως την δεύτερη κιόλας μέρα ένας κεραυνός έκαψε την καλύβα του και την έκανε στάχτη.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη του Νοσοκομείου ''Άγιος Παύλος"

Με απλότητα και κατάνυξη τελέστηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 ο Μ. Εσπερινός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Ιερό Παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».
Το παρεκκλήσι του Νοσοκομείου γέμισε από νωρίς με πιστούς όλων των ηλικιών.
Γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι και πλήθος πιστών από την γύρω περιοχή συμμετείχαν στην εορτή του προστάτη του Νοσοκομείου.

η συνέχεια  Εδώ

Τίμησαν τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους στον Άγ. Πέτρο Παιονίας (ΦΩΤΟ).

Γραφείο Ειδήσεων Romfea.gr

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με πάνδημη τη συμμετοχή των ευσεβών πιστών της ευρύτερης περιοχής της Παιονίας του ν. Κιλκίς εορτάστηκε οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Πέτρου Παιονίας.
η συνέχεια  Εδώ

Πατριαρχική θεία Λειτουργία στην πανήγυρη των Αγίων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στην Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας. (φωτο).

Το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου εορτή των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στην πανηγυρίζουσα Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας χοροστάτησε στην ακολουθία του όρθρου και προέστη πολυαρχιερατικού συλλείτουργου η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Μαζί με τον Παναγιώτατο λειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πριγκηπονήσσου κ. Ιάκωβος, Βεροίας κ. Παντελεήμων , Εδέσσης κ. ιωήλ, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος, Σισανίου κ. Παύλος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Η Εορτή του Απόστολου Παύλου στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Με λαμπρότητα εορτάζει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος την Ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σάμου κ. Ευσέβιος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παρέστη και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

13η «Εορτή του Παιδιού» της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.


b1Με κέφι
και
πολύ
ενθουσιασμό.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016  πραγματοποιήθηκε η 13η κατά σειρά Εορτή του Παιδιού, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β., στη πλατεία Σμύρνης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως.Τον Γενικό Συντονισμό και την ευθύνη της οργάνωσης φέτος είχε ο Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος επιμελήθηκε και την ταινία που προβλήθηκε στο τέλος.

Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος (Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής)

Άρθρο του Αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Αλεξ/πόλεως


Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος & Παύλος



Η μνήμη κάθε Αγίου είναι αφορμή και πρόξενος χαράς, ευλογίας και πνευματικής ωφέλειας. Όπως όταν μέσα στη νύχτα ανάψουμε μια λαμπάδα φεύγει το σκοτάδι, έτσι και μέσα στη ψυχή μας, όταν τιμούμε τους Αγίους και ιδιαίτερα τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, φωτίζεται η σκέψη και η καρδιά μας. «Όταν η γη δίνει πλούσια καρποφορία, δεν χαίρονται μόνο οι γεωργοί, αλλά όλοι οι άνθρωποι που γεύονται τους καρπούς και απολαμβάνουν και οι ίδιοι τον κόπο των γεωργών»[1].

"Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξο κράτος και δεν θα μετατραπεί ποτέ σε άθρησκο κράτος".

Λαμπρά εορτάσθηκε η μνήμη των  Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σήμερα 29 Ιουνίου στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Παγκράτι Λαμίας.
          Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Ορθοδοξία δεν είναι των λίγων, δε σχετίζεται με τον φανατισμό» - Λαμπρός ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2016



Με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας (28/6), προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Λαμπρά ονομαστήρια Μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου (ΦΩΤΟ).

Γραφείο ειδήσεων Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο λαός της Κοζάνης εόρτασε τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, τιμώντας παράλληλα και τα σεπτά ονομαστήρια του Ποιμενάρχου του, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.
Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντός του εορτάζοντος Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλου, και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμους, του Αρχιεπισκόπου Κατάρων κ. Μακαρίου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.
η συνέχεια Εδώ