Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

. Η επιλογή είναι δική σας.

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι ο κακός γείτονας, ο κακός συνάδελφος, ο κακός πατέρας ή κακιά μητέρα, ο κακός αδερφός κλπ είναι ένα από τα εισιτήρια που σας δίνει ο Χριστό μας για να σωθείτε; Αν σκέφτεστε κοσμικά ποτέ σας δεν θα καταλαβαίνετε τις ευκαιρίες σωτηρίας που σας δίνει ο Κύριος μας. Αν σκεφτείτε όμως όπως ο Χριστός μας θέλει τότε η μακροθυμία σας, η έλλειψη κακίας και η αγάπη σας για αυτούς θα σας δώσει μεγάλο μισθό τον οποίο θα εξαργυρώσετε προς το συμφέρον σας την ημέρα της κρίσεως σας. Η επιλογή είναι δική σας.

Την 28ην του μηνός Ιανουαρίου, Ὅσιος Ἐφραὶμ ὁ Σύρος.

Ὁ Ὅσιος Ἐφραὶμ καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀνατολὴ καὶ γεννήθηκε στὴν πόλη Νίσιβη τῆς Μεσοποταμίας πιθανῶς τὸ 308 μ.Χ. ἢ καὶ ἐνωρίτερα. Ἤκμασε ἐπὶ Μεγάλου Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.), Ἰουλιανοῦ του Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.) καὶ τῶν διαδόχων αὐτοῦ. Ἀπὸ τὴν μικρή του ἡλικία διδάχθηκε τὴν πίστη καὶ τὴν ἀρετὴ ἀπὸ τὸν Ἐπίσκοπο τῆς γενέτειράς του Ἰάκωβο (309 – 364 μ.Χ.), ὁ ὁποῖος καὶ τὸν χειροτόνησε διάκονο, ἀλλὰ ὁ Ὅσιος ἀρνήθηκε νὰ λάβει μεγαλύτερο ἀξίωμα.

Την 28ην του μηνός Ιανουαρίου, Ὅσιος Θεοδόσιος τῆς Τότμα.

Ὁ Ὅσιος Θεοδόσιος γεννήθηκε τὸν 16ο αἰώνα μ.Χ. στὴν πόλη Βολογκντὰ τῆς Ρωσίας. Ὁ πατέρας του ὀνομαζόταν Ἰουλιανός.
Ἀσκήτεψε στὴ μονὴ τῆς Τότμα καὶ θεωρεῖται ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες ὁσιακὲς μορφὲς τῆς Ρωσικῆς Ἐκκλησίας.
Ὁ Ὅσιος Θεοδόσιος κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1568.

Την 28ην του μηνός Ιανουαρίου, Ὅσιος Ἰσαὰκ ὁ Σύρος Ἐπίσκοπος Νινευΐ.

Ἔζησε τὸν 6ο αἰώνα μ.Χ.
Δὲν ἔχουμε περισσότερες πληροφορίες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ὁσίου Ἰσαάκ.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας .






Το μοναστήρι της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσηνία

Ανάμεσα στα χωριά Αρχαία Μεσσήνη (Μαυρομμάτι) και Βαλύρα Ιθώμης, υψώνεται (σε υψόμετρο 550 μ.) η ιστορική ανδρική Ιερά Μονή της Παναγίας του Βουλκάνου. Το όνομα της μονής "Βουλκάνος" και παλαιότερα "Βουρκάνο", "Δορκάνο" και "Βουλκάνη", το οφείλει κατά πάσα πιθανότητα σε βυζαντινό άρχοντα ή κτίτορα, στον οποίο ανήκε η περιοχή του όρους Ιθώμη.

Η μεγαλύτερη έκπληξη...


paidiaΜερικές φορές
το ελάττωμα
που βλέπεις
σε έναν άνθρωπο
δεν υπάρχει καν.
π. Λίβυος 
Μερικές φορές το ελάττωμα που βλέπεις σε έναν άνθρωπο δεν υπάρχει καν. Είναι η δική σου ανάγκη για σύγκρουση που προβάλετε στον διπλανό σου. Πρέπει να υπάρχουν εχθροί για να ζήσεις.

Για πρώτη φορά μετά 10 αιώνες εκτός Άνδρου η εικόνα της Παναχράντου.

Μετά από 10 αιώνες η ιερά εικόνα της Παναχράντου σήμερα για πρώτη φορά ταξιδεύει εκτός Άνδρου.
Την εικόνα συνόδευσαν με αυτοκινητοπομπή μέχρι το λιμάνι τα σώματα ασφαλείας της Άνδρου (πυροσβεστική, λιμενικό, αστυνομία, ναυτικό).
Εκεί την παρέλαβαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου «Άνδρος» για να την μεταφέρουν στην Ραφήνα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ξημέρωσε ένα όμορφο πρωινό σήμερα στην Άνδρο. Τα σύννεφα και το κρύο είχαν υποχωρήσει. Πάνω από το Αιγαίο ένας μενεξεδένιος ήλιος ξεπρόβαλε.
Η ωραιότητα της φύσης ερχόταν να συνοδεύσει ένα σημαντικό γεγονός.
η συνέχεια Εδώ


ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ.


ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: ¨Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ¨

Σε πολύ πανηγυρικό κλίμα ευλογήθηκε η πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, εορτή του Αγίου Γρηγορίου, του Θεολόγου, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016


 Επί τη εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου εορτάζει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Παρασκευή 29/1.

Εγώ δεν έχω αμαρτίες. Γιατί να πάω να εξομολογηθώ;


b5Ο Σωτήρας
ήρθε 
στον κόσμο μας, 
για να 
μας σώσει 
από την
αμαρτία.

«Εάν είπωμεν ότι ουχ ημαρτήκαμεν, ψεύστην ποιούμεν αυτόν,και ο λόγος αυτού ουκ έστιν εν ημίν.»(Ιωάν. Α΄, 1,10)»
Ο Σωτήρας ήρθε στον κόσμο μας, για να μας σώσει από την αμαρτία. Ο ίδιος ασταμάτητα το τονίζει αυτό στο Ευαγγέλιό Του. Εάν όμως εμείς αρχίσουμε να ισχυριζόμαστε ότι δεν έχουμε αμαρτία, τότε τον Σωτήρα «ψεύστην ποιούμεν».

Ο πολίτιμος λίθος.


b3Κοντοστάθηκε, 
τον μάζεψε 
και συνέχισε 
το δύσκολο 
ταξίδι της.

Μια σοφή γυναίκα που ταξίδευε στα βουνά ανακάλυψε τυχαία σε ένα ρέμα έναν πολύτιμο λίθο. 
Κοντοστάθηκε, τον μάζεψε και συνέχισε το δύσκολο ταξίδι της.
Την επόμενη μέρα συνάντησε έναν  άλλο ταξιδιώτη πεινασμένο και εξαντλημένο.
Η γυναίκα βλέποντας τον έτσι  ταλαιπωρημένο, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί του το φαγητό της. 

Θέλω ένα παστελάκι …..


b2Ένα παστέλι 
θα μου άρεσε, 
του λέει, 
το έχω
πεθυμήσει.

Ήταν ένα γεροντάκι που έμενε στην έρημο μακρυά μόνο του και πάει ο άγιος Μακάριος στο κελί του να τον επισκεφτεί. Και του λέει: «Τι κάνεις παππούλη; Καλά;» «Καλά.
Σ’ευχαριστώ που ήρθες πάτερ Μακάριε».
Άγιος Μακάριος. Μέγας άγιος. Με οπτασίες και εμπειρίες και βιώματα. «Τι κάνεις πάτερ;» τον ρωτάει ο άγιος Μακάριος. «Είμαι πολύ καλά, δόξα τω Θεώ!» «Θα ήθελες τίποτα; Θα ήθελες να σου κάνω κάτι εγώ; να κάνω κάτι για σένα; πες μου! Ζήτησέ μου κάτι».

Ο «ερημίτης του Θεού» από το Βόλο.


tsagaris1Από επιτυχημένος
τσαγκάρης
και πλανόδιος
πωλητής
έγινε περιπλανώμενος
φιλόσοφος.

Η μορφή του δεν περνά εύκολα απαρατήρητη, ακόμη και από όσους τον συναντούν σε καθημερινή βάση. Εδώ και πολλές δεκαετίες κινείται ακαταπόνητα στους δρόμους του Βόλου. Ανταλλάσσει ευχές και σύντομες σκέψεις με τους περαστικούς, χαρίζοντας σε όλους ένα ευφρόσυνο χαμόγελο, δείγμα μιας ψυχής στο εσωτερικό της οποίας ακούγονται μόνο μελωδίες αγνότητας και καλοσύνης.

Οι νέοι και ο Όσιος Πορφύριος.


porfyriosΠώς στέκει
ένας νέος άνθρωπος
(νέος στην ηλικία
ή στην πίστη)
απέναντι
σε έναν μοναχό
που έχει Αγιότητα;


Μάρω Σιδέρη, Θεολόγος, ιστορικός
Μολονότι το θέμα της ημερίδας είναι «Ο Όσιος Πορφύριος και οι νέοι», φρονώ πως πρέπει να ξεκινήσω την περισυλλογή μου ανάποδα: «Οι νέοι και ο Όσιος Πορφύριος!» Πώς στέκει ένας νέος άνθρωπος (νέος στην ηλικία ή στην πίστη) απέναντι σε έναν μοναχό που έχει Αγιότητα; Πώς στέκει κάποιος που πρωτοπερπατά στη γη, μπροστά σ’  έναν άνθρωπο που ομιλεί με τον Ουρανό; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’  αυτή τη σχέση;

Αρχικη Θεματολογια Εκκλησιαστικες Ειδησεις Ενορια Εν Δρασει Ι.Ν.Ευαγγελιστριας Πειραιως Επικοινωνια Η μεγαλύτερη έκπληξη... Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 13:54 Κατηγορία: Κείμενα paidiaΜερικές φορές το ελάττωμα που βλέπεις σε έναν άνθρωπο δεν υπάρχει καν. Περισσότερα... Τα αρωματικά κεριά δεν είναι και τόσο αθώα Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 12:46 Κατηγορία: Υγεία b6Το καρκινογόνο συστατικό που «κρύβουν». Περισσότερα... Εγώ δεν έχω αμαρτίες. Γιατί να πάω να εξομολογηθώ; Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 12:41 Κατηγορία: Κείμενα b5Ο Σωτήρας ήρθε στον κόσμο μας, για να μας σώσει από την αμαρτία. Περισσότερα... Ο πολίτιμος λίθος Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 12:11 Κατηγορία: Κείμενα b3Κοντοστάθηκε, τον μάζεψε και συνέχισε το δύσκολο ταξίδι της. Περισσότερα... Θέλω ένα παστελάκι ….. Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 12:06 Κατηγορία: Κείμενα b2Ένα παστέλι θα μου άρεσε, του λέει, το έχω πεθυμήσει. Περισσότερα... Τι είναι η Θεία Λειτουργία; Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 11:19 Κατηγορία: Κατήχηση b1Το κορυφαίο γεγονός επάνω στη γη. Περισσότερα... Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον «Ελεύθερο Σκοπευτή» (video).


Απόσπασμα από την εκπομπή "Ελεύθερος Σκοπευτής" που προβλήθηκε στις 24.1.2016.

Προκαταρκτικός πίνακας κληρικών υποψηφίων προς Αρχιερατεία.

Έχοντες υπ' όψει το άρθρον 19 παρ. 2 του ν. 590 / 1977 "Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος", δημοσιεύομεν κατωτέρω "Προκαταρκτικόν Πίνακα Κληρικών", υποψηφίων δι'εγγραφήν εις τον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν Εκλόγιμων και κεκτημένων τα υπό των Ιερών Κανόνων και του Νόμου οριζόμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

η συνέχεια Εδώ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

   
 Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, η Χορωδία-Ορχήστρα του Λυκείου Κανήθου, με την συμπαράσταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, διοργάνωσε και πραγματοποίησε, με πολλή αγάπη, Μουσική Εκδήλωση αφιερωμένη στην 14η επέτειο από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

     
Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκίδος και Περιχώρων, διοργάνωσε και πραγματοποίησε Εκδήλωση ευλογίας και κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Ενημερωτικό Δελτίο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.



Ενημερωτικό Δελτίο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων
1.  Ευχές του ΔΣ της ΠΕΘ προς τους Θεολόγους για το Νέο Έτος 2016.

2.  Ερωτηματολόγιο αναγκών/επιθυμιών επιμόρφωσης.
3.  Η θέση της Ιεράς Συνόδου για το μάθημα των Θρησκευτικών.
4. Δελτίο Τύπου της ΠΕΘ για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μάθημα των Θρησκευτικών.
5.  Δελτίο Τύπου της ΠΕΘ για λανθασμένη είδηση που μεταδόθηκε από ηλεκτρονικό ΜΜΕ.
6. Δελτίο Τύπου της ΠΕΘ για ανάρμοστη και προσβλητική, για την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη.

Την 27ην του μηνός Ιανουαρίου, Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.


Ὁ ἱερὸς Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ἐπειδὴ δὲν ἔκανε διακρίσεις ἀνάμεσα στὰ πρόσωπα στὴν ἀπόδοση τοῦ δικαίου καὶ ἔλεγχε καὶ τὴν ἴδια τὴν βασίλισσα Εὐδοξία γιὰ τὶς παρανομίες καὶ τὶς ἀδικίες της, ἐξορίσθηκε δύο φορές, ἀλλὰ καὶ πάλι ἀνακλήθηκε ἀπὸ τὴν ἐξορία. Ἐξορίστηκε ὅμως καὶ πάλι γιὰ τρίτη φορά.

Την 27ην του μηνός Ιανουαρίου, Ἅγιος Δημητριανὸς ὁ Θαυματουργός Ἐπίσκοπος Ταμασσοῦ Κύπρου.

Ἀπὸ τὶς πολὺ ὀλίγες πληροφορίες ποὺ ἔχουμε γι’ αὐτὸν μανθάνουμε ὅτι γεννήθηκε στὴν Ταμασσὸ καὶ ἔζησε σ’ αὐτὴν τὰ πρῶτα χρόνια τοῦ Χριστιανισμοῦ. Ἦταν τότε ἀκόμη ποὺ ἡ εἰδωλολατρία καὶ ἡ εἰδωλομανία προέβαλλε δυνατὰ τῆς Ἀφροδίτης τὸ ἄστρο καὶ τὴ λατρεία. Τὸ κήρυγμα τοῦ Ἰησοῦ ποὺ ἔφεραν στὴν Κύπρο οἱ τρεῖς ἀπόστολοι Βαρνάβας, Παῦλος καὶ Μάρκος ἄρχισε σιγὰ – σιγὰ νὰ προχωρεῖ σ’ ὅλο τὸ νησί.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Άγιος Νεομάρτυς Ευγένιος Ραντιόνωφ ο Ρώσσος. (23 Μαίου 1977 - 23 Μαίου 1996).



  Η απόδοση τιμής στον αγαπημένο μας Άγιο Νεομάρτυρα Ευγένιο Ραντιόνωφ δεν είναι υποχρέωση είναι χαρά, που αναδύεται από τα βαθύτερα μέρη της καρδιάς μας, εκεί που ο δημιουργός μας Ιησούς Χριστός εναποθέτει, μυστικά τα Θεία Του μηχανήματα και μας καλεί να γίνουμε αν θέλουμε Υιοί Του και κληρονόμοι της Βασιλείας Του!

Σιατίστης Παύλος: ''Η ιστορία θα θέσει στο περιθώριο όσους επιχειρούν να αλλάξουν την Ελλάδα''.

Μια δυνατή συνέντευξη παραχώρησε στον "Ταχυδρόμο" του Βόλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η λεγόμενη "νέα εποχή" επιχειρεί να επιβάλλει αντιανθρώπινες πραγματικότητες.
Η θέση του κ. Παύλου πάνω στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους αποτυπώθηκε ευκρινώς στη φράση η Εκκλησία "όχι μόνο έζησε χωρίς το κράτος, αλλά και το στήριξε".
η συνέχεια Εδώ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Johnchrysostom-e1347495143573

   Τήν Τετάρτη 27 Ἰανουαρίου η Ἁγία μας Ἐκκλησία ἑορτάζει τήν Ἀνακομιδή τῶν Ἱερῶν Λειψάνων τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου, Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Χρυσοστόμου, τοῦ ὁποίου τό ὄνομα φέρει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.

Ἡ Ἑορτή τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου στήν Πάτρα.

DSC00724

          Μέ λαμπρότητα καί συμμετοχή πλήθους εὐσεβοῦς Λαοῦ , ἑορτάσθη ἡ ἱερά μνήμη τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στά Λουσικά τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν, ὅπου εὑρίσκεται ὁ περικαλλής Ναός τοῦ μεγάλου πατρός καί διδασκάλου τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου.

ΣΥΡΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 15ΧΡΟΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β'.

Την συμπλήρωση 15 χρόνων Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ (2001-2016) τίμησε χθές ο Κλήρος και ο Λαός της Σύρου, με πνευματική και καλλιτεχνική εκδήλωση στον περικαλλή Ιερό Ναού του Αγίου Νικόλαου, στην Ερμούπολη.
Στον κατάμεστο Ναό του Αγ. Νικολάου, εγκάρδιους χαιρετισμούς και λόγους αγάπης προς το πρόσωπο του τιμηθέντος Μητροπολίτη, απηὺθησαν οι Επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και Πέτρος Στεφάνου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Έπαρχος Μυκόνου κ. Στυλιανός Πρίγκος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης και ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Βρύσης Σίφνου Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός.
Την εκδήλωση προλόγισε κατά την έναρξη ο Εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ο οποίος είχε και την όλη ευθύνη της εκδήλωσης, ενώ τον συντονισμό επιμελήθηκε ο Γραμματέας της Μητρόπολης κ. Αλέξανδρος Μαρκουίζος.