Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ.Ρ.Α._ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017.




Το Εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για το έτος 2017, το οποίο ήδη κυκλοφορήθηκε και διατίθεται από τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Μητροπόλεως, είναι αφιερωμένο στους Αγίους Επισκόπους των «πάλαι ποτέ διαλαμψασών Επισκοπών Λάμπης η Λάππας (σήμερον Αργυρουπόλεως Ρεθύμνου) και Ελευθέρνης», οι οποίες βρίσκονταν στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Οι Άγιοι αυτοί Πατέρες της Τοπικής μας Εκκλησίας, όπως μαρτυρείται από τις σχετικές ιστορικές πηγές, μετείχαν σε Οικουμενικές Συνόδους και συνυπέγραψαν τα Πρακτικά τους.
Στο προλογικό του σημείωμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος αναφέρει τα εξής:
Αγαπητά και φιλάγια μέλη της Εκκλησίας,
Μετά την κατ᾿ εξαίρεση οφειλετική αφιέρωση του Ημερολογίου του έτους 2016 στην Εκατονπεντηκονταετηρίδα του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, επανερχόμαστε εφέτος και, όπως το πράξαμε κατά τα προηγούμενα έτη, αφιερώνομε το εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για το έτος 2017 στη χορεία έξι μεγάλων Αγίων που πολιτογραφήθηκαν πολίτες του ουρανού αφού διακόνησαν θεοπρεπώς την Τοπική μας Εκκλησία.
Συγκεκριμένα, στους Αγίους προκατόχους μας Παύλο, Δημήτριο, Ιωάννη και Επιφάνιο, Επισκόπους Λάμπης η Λάππας (σήμερα Αργυρουπόλεως Ρεθύμνου), και Ευφράτη και Επιφάνιο, Επισκόπους Ελευθέρνης, οι οποίοι μετείχαν και συνυπέγραψαν Πρακτικά των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων. Τα των Αγίων αυτών διεξοδικά παραθέτει σε ένα εμπεριστατωμένο αγιολογικό κείμενο που γράφτηκε για το Ημερολόγιό μας ο Ελλογιμώτατος κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, τον οποίο, για μία ακόμη φορά, ευχαριστούμε για τον πολύ κόπο της αγάπης του και την ολοπρόθυμη συνδρομή του.
Αισθάνομαι μεγάλη την τιμή και συνάμα την ευθύνη από το γεγονός ότι με τη Χάρη του Θεού είμαι εκείνων των μεγάλων Πατέρων των «θρόνων διάδοχος». Και ικετεύω ταπεινά τον Αρχηγό της Εκκλησίας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, να με αξιώνει να γίνομαι καθημερινά «και τρόπων μέτοχος», κατά το μέτρο των δυνάμεών μου συνεχιστής εκείνων και μιμητής της θυσιαστικής προσφοράς τους στην Εκκλησία και το χριστώνυμο πληρωμά Της. Ζητώ και τις ευχές όλων σας για το σκοπό αυτό και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εγνωσμένη αγάπη, την τιμή και τον επιστηριγμό σας στο ταπεινό έργο μου.
Ευχαριστώ με βαθύτατο σεβασμό τον Πατέρα και Πατριάρχη μας κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ για την αποστολή Σεπτού Πατριαρχικού Γράμματός Του, το οποίο κοσμεί και επευλογεί την παρούσα έκδοση.
Επιθυμώ πολύ, με την συνεργία σας, να αρχίσουν να τιμώνται οι Άγιοι αυτοί στην Τοπική μας Εκκλησία, ιδιαίτερα δε στις έδρες των Επισκοπών τους, για να τους αποδίδεται ο εποφειλόμενος σεβασμός αλλά και για να συνειδητοποιούμε όλοι μας πως η Εκκλησία στον ευλογημένο τόπο μας, αιώνες τώρα, συνεχίζει το έργο του Χριστού, παιδαγωγεί, αγιάζει, αναγεννά, ζωοποιεί, μεταμορφώνει και θεώνει τα μέλη Της.
Αυτή η θεώρηση μας δίδει δύναμη να συνεχίζομε την πορεία μας εντός του Αγίου Σώματός Της και να κατεργαζόμαστε τον προσωπικό μας αγιασμό με όλα τα μέσα που Εκείνη μας προσφέρει. Σ  αὐτήν την πορεία έχομε συνοδοιπόρους και αυτούς τους έξι Αγίους, τις ευχές και τις πρεσβείες τους.
Είθε να μας αξιώσει ο Θεός κατά την διάρκεια και αυτού του έτους να ζήσομε πολλές πνευματικές χαρές, να ανέβομε λίγο ψηλότερα στην κλίμακα των αρετών, να αγαπήσομε ακόμη περισσότερο τον Θεό και το Θέλημά Του, να προσπαθήσομε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να κάνομε πράξη το «άγιοι γίνεσθε...» για να έλθει η ώρα που θα είμαστε «συν πάσι τοις αγίοις». Αυτό προϋποθέτει την ισχυρή επανατοποθέτησή μας στην αγαπητική σχέση με τον Πατέρα Θεό και την εικόνα Του στο πρόσωπο κάθε αδελφού. Είναι βέβαιο ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες και εφέτος από την αγάπη και την πρόνοια του Θεού για εμάς. Ευχή μας πατρική, να τις αξιοποιήσομε.
Σας ασπάζομαι με πολλή πατρική αγάπη και, ευλογώντας την ζωή και τα καλά σας έργα, σας εύχομαι καλή δύναμη, καλές υπομονές και καλή συνέχεια στον πνευματικό αγώνα όλων μας.
Ο Επίσκοπός σας
† Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος


Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου.