Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ Ν. ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.


105 4933

Στο Λουτράκι και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ιστορικό, Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χθες το απόγευμα, Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ο Ι. Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Ανδρέου βρίσκεται στην περιοχή της παλαιάς Λουτρόπολης του Λουτρακίου. Κτίστηκε το 1345 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ΄ τον Καντακουζηνό εις ανάμνηση του διωγμού του Αγίου Ανδρέα από τους Ρωμαίους.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Ιερομ. π. Πρόδρομος Αντωνίου, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο Ι. Ν. του Αγ. Ανδρέου, Αιδεσ. π. Δημήτριος Σουσούνης και π. Ιωάννης Δρίτσας και ο Ιεροδιάκονος π. Χριστόδουλος Μπουμπάκης καθώς και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Πέτρος Καγιούλης.
Στο κήρυγμα του λίγο πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τους πιστούς που αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες επέλεξαν να βρεθούν σε αυτό το μεταβυζαντινό μνημείο προκειμένου να τιμήσουν τον Πρωτόκλητο Απόστολο του Κυρίου μας Άγιο Ανδρέα. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχόμενος προς όλους ο Άγιος Ανδρέας να πρεσβεύει στον Κύριο μας, ώστε με ανδρείο, εκ του ονόματός Του, φρόνημα να ξεπερνούμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής μας.