Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Η Ορεστιάδα αναβαπτίζεται στο όνομα του Αγίου Ορέστου.


«Η πόλη της Ορεστιάδας αναβαπτίζεται σήμερα με την μαρτυρική ομολογία του Μάρτυρος Αγίου Ορέστου, απότμημα των ιερών λειψάνων του οποίου προσφέρει η αγάπη και η ευγένεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ» τόνισε με βαθιά συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός υποδεχόμενος τα ιερά λείψανα του Αγίου Ορέστη, τα οποία κόμισε και προσέφερε στην πόλη της Ορεστιάδας, χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, το Σάββατο 26 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος στον αύλειο χώρο του οποίου βρίσκεται το νεοπαγές Παρεκκλήσιο του Αγίου Ορέστη. Μετά την υποδοχή και την κατάθεση των ιερών λειψάνων σε κατάλληλα ευπρεπισμένο κουβούκλιο ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, κ. Ιωήλ και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του οικείου Επισκόπου, ο οποίος με θερμά λόγια υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς.
Την επόμενη, Κυριακή 27 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Χρήστος Ορμανλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Καραγιάννης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παναγόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδος, την παραμεθόρια Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης όπου έγιναν δεκτοί από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίο Αστεριάδη και το παρακείμενο φυλάκιο, όπου ξεναγήθηκαν από το Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Νικόλαο Παναγόπουλο.